Prisene på borettslagsleiligheter formidlet av Garanti Eiendomsmegling steg 1,7 prosent i sammenlignet med måneden før.

 Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i april 2016 på 35.346 kroner, mens det tilsvarende tallet i mars 2016 var på 34.748 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 11,4 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 31.719 kroner.

- Nok en sterk måned i boligmarkedet

- Prisene stiger for tredje måned på rad, og prisene har steget med 6,6 prosent så langt i år. Prisoppgangen vitner om nok en sterk måned i boligmarkedet, og med det trykket vi opplever i markedet for tiden forventer vi at veksten vil fortsette i månedene frem mot sommeren, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Obos la også frem sin april-statistikk mandag.

Les saken: Disse boligene har steget 12,8 prosent på ett år

Lavere omsetningshastighet i april

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager opp denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i april 2016 var 36 dager. Det er 4 dager mer enn i mars 2016, og 14 dager mindre enn på samme tid i fjor.

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter nær100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger. Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de rundt 700 borettslagsboligene som blir omsatt hver måned.

Eiendom Norge legger frem den landsomfattende bruktboligstatistikken for april onsdag 4. mai klokken 11. Se tallene først på DN.no!

Les mer om eiendom:
Disse boligene har steget 12,8 prosent på ett år  

Frykter boligprisene i Oslo skal stige 40 % på fire år  

Meglerne dropper verditakst på boliger i Oslo (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:
Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:

– Vi må leve i et minnesmerke
Maria Holtane-Berge er en av de nærmeste naboene til det planlagte Utøya-minnesmerke på Sørbråten. Hun og familien fortviler etter at regjeringen har bestemt at minnestedet skal plasseres her til tross for store protester fra naboer.
04:37
Publisert: