Hurtigruten stiger 52 prosent på nyheten om at et utenlandsk investeringsselskap vil kjøpe Hurtigruten med hjelp fra Trygve Hegnar og Petter Stordalen. Samarbeidsselskapet deres Silk Bidco AS, fremsetter tilbud om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Hurtigruten ASA med oppgjør i kontanter.

Investeringsselskap vil kjøpe Hurtigruten

Statoil leverer et underskudd i tredje kvartal for første gang siden børsnoteringen for 13 år siden.

- Det at selskapet tar nedskrivninger på 13 milliarder og får et regnskapsmessig tap er oppsiktsvekkende, sier oljeanalytiker Trond Omdal i meglerhuset Pareto til DN.

«Oppsiktsvekkende» tap for Statoil

Telenor har derimot aldri gått bedre, men aksjen faller likevel 1,6 prosent etter morgenens resultatpresentasjon.

Rekordtall med 3,4 millioner nye mobilkunder  

Prisene på oljekontrakter stiger onsdag morgen for andre dag på rad. Både nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI handles onsdag morgen vel en halv dollar høyere enn de gjorde da Oslo Børs stengte tirsdag, melder TDN Finans.

Oppgangen skyldes blant annet nøkkeltall for tilgangen på olje og for den økonomiske utviklingen, som ledet til spekulasjoner om at etterspørselen etter olje vil stige i USA, skriver Bloomberg News.

Mandag morgen har oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets sendt ut ny oljerapport til sine kunder. Han forventer nå at oljeprisen i 2015 i snitt vil ligge på 80 dollar. Det er mer enn fem dollar lavere enn det nordsjøolje handles for nå.

- Nå kommer bakrusen

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,20 prosent til 578,06 poeng i børsåpningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.