Oppgang i oljeprisen sender Oslo Børs opp fra start fredag.

Prisene på oljekontrakter er nær et toppnivå for de seneste to månedene. Prisene på nordsjøoljen Brent er nesten én dollar høyere enn da børsen stengte torsdag, og ligger nå på rundt 51,20 dollar fatet.

I fravær av økonomiske nøkkeltall og kvartalsrapporter fra større selskaper på børsen, ventes det at oljeprisen vil få mest oppmerksomhet i landets meglerhus også utover dagen.

Energisektoren på Oslo Børs er ved 09.30-tiden fredag morgen opp 0,87 prosent.

DNO fortsetter oppgangen

DNO-aksjen stiger 1,86 prosent fredag morgen. Selskapet la frem resultater torsdag som var bedre enn ventet.

Nordea Markets opprettholder en kjøpsanbefaling på DNO og øker sitt kursmål på aksjen fra 10 kroner til 11 kroner etter torsdagens kvartalsrapport.

«Selskapet vil øke produksjonen for siste halvdel av 2016 med fem borebrønner på plass i Tawke. Dette i kombinasjon med en høyere oljepris og det faktum at KRG (Kurdistan Regional Government) nå har betalt sine forpliktelser til DNO de siste seks månedene gjør at vi ser en mye lysere fremtid for selskapet», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Et eventuelt oppkjøp av Gulf Keystone er også noe som gir mening for meglerhuset, som viser til at DNO-ledelsen sier at de vil få et svar fra obligasjonseiere tidlig i september.

Fortsatt fall i sjømatsektoren

Oppdrettsselskapene har en tung uke bak seg. Fredag morgen er indeksen for sjømatsektoren på Oslo Børs ned 0,45 prosent.

Både Lerøy Seafood Group og Grieg Seafood er i skrivende stund ned 1,40 prosent, mens SalMar faller 1,17 prosent.

Marine Harvest stiger derimot 0,55 prosent.

Torsdag la oppdrettsselskapene Marine Harvest, Lerøy Seafood Group og Grieg Seafood frem kvartalsrapporter som møtte til analytikernes forventninger. Likevel falt selskapsaksjene på Oslo Børs.

- Dette er rapporter som reflekterer et fantastisk kvartal, der lakseprisen har vært 63 kroner i snitt, sa sjømatanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets til DN torsdag.

Snittprisen var 24 kroner høyere enn i samme periode ifjor. Selskapene får riktignok langt fra tatt ut all gevinsten som ligger i oppgangen, påpeker Giskeødegård.

Hovedindeksen på Oslo Børs er fredag morgen opp 0,39 prosent til 612 poeng.

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: