Oppmerksomheten rettes mot Norsk Hydro, Yara, PGS og Rec som lar lagt frem kvartalsrapporter. Til tross for varierende resultater, stiger alle selskapene på Oslo Børs ved åpningstid torsdag.

Onsdag steg hovedindeksen på Oslo Børs til ny årsbeste. Oppgangen fortsetter torsdag morgen og hovedindeksen er opp over én prosent til rundt 631 poeng.

Oppgang i oljeprisene siden stengetid på Oslo Børs onsdag var ventet å trekke børsen opp torsdag, skriver TDN Finans.

Følg markedene med DN Investor

Hydro tar av

Aluminiumsprodusenten Norsk Hydros resultat var bedre enn ventet, drevet av resultatet innen primærmetall.

Torsdag morgen er aksjen opp over syv prosent på børsen.

- Det kommer først og fremst av høyere priser og salg enn konsensus hadde tro på. Vi forventer en oppgradering av estimatene på Hydro fra 2 ril 5 prosent og at aksjen stiger med det samme i dag. Vi har en positiv holdning til aluminiumsprodusenten, skriver Nordea Markets i en oppdatering.

Også Citi venter ensifret oppjustering av Hydro-konsensus for 2016.

DNB Markets skriver følgende i en Hydro-oppdatering:

- Gitt en svak kursutvikling siden begynnelsen av juni vil imidlertid en rapport på linje med forventningene være tilstrekkelig til å gi et løft i verdsettelsen.

Stiger tross skuffelse

Gjødselprodusenten Yara la på sin side frem en svakere enn ventet kvartalsrapport.

Resultat før skatt på 3.639 millioner kroner i andre kvartal 2016, mot ventet et resultat før skatt på 4.087 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Aksjen stiger likevel fem prosent ved åpningstid på børsen.

PGS skyter fart

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS) har lagt frem en kvartalsrapport hvor omsetning og resultat før skatt var noe bedre enn ventet.

Selskapet fremhever også at de ser tidlige tegn på en stabilisering i markedet og noe bedre sentiment.

PGS mener at de har en adekvat likviditetsposisjon og at de endrede lånebetingelsene i selskapets rullerende kredittfasilitet gir betydelig tid til å adressere refinansieringsbehov i 2018.

PGS er opp over 14 prosent på Oslo Børs tordag morgen.

Nye toppnivåer

Amerikanske børser nådde nye toppnivåer onsdag etter noen dager med relativt flat utvikling.

Børsene i Asia følger den positive utviklingen i USA, i tillegg bidrar forventninger til ny tiltakspakke for å støtte økonomien i Japan.

På makrofronten er dagens viktigste hendelse møtet i Den europeiske sentralbanken (ECB). Markedet venter ikke annonsering av nye tiltak i dag, men ser etter informasjon om eventuelle fremtidige nye lettelser.

Les også:

Asia i dag: Moody’s: Økt risiko for systemkrise

Bankfilialer legges ned og minibanker forsvinner: Fortviler over filialens død dnPlus  (DN+)

Boligsalget går så det suser: – Nå er det full fart  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.