Investeringsbanken Morgan Stanley skriver i en fersk rapport at rallyet på de europeiske børsene siden februar kan nærme seg slutten, skriver di.se.

Banken venter at 2010 vil bli et år med store svingninger på børsene.

Ifølge banken vil en god vekst i økonomiene føre til innstrammingstiltak, med svakere vekst som resultat, slik man så i 1994 og 2004.

Dreining mot kvalitet
Et viktig bidrag til de sterke børsene de siste ukene har ifølge Morgan Stanleys vurdering vært at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) har beholdt et forsiktig språk i sin kommunikasjon med markedet, i tillegg til at stemningen blant børsinvestorene var usedvanlig svak i begynnelsen av februar.

Et av bankens temaer er at den pågående sektorrotasjonen mot kvalitetsselskaper, som startet i september-oktober 2008, er ventet å fortsette.

Morgan Stanley ser også for seg en sterk dollar og svak euro. Banken tror euroen vil falle til 1,24 dollar, mot 1,35 nå.

Banken venter også en sterk vekst i fremvoksende markeder, og at en slik utvikling ennå ikke gjør seg gjeldende i prisingen av sektorer som energi, gruver og dagligvarer.

Les også: The Economist advarer om børsboble

<b>Spår Børsen i 500</b>

<b>Tror verden ender i krig og total finanskollaps</b>

<b>Sissener: - Børsen vil definitivt stige i 2010</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.