Regjeringen vil ikke framskynde byggingen av et fullrenseanlegg for CO2 på Mongstad, slår olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) fast.

Forrige uke ble det klart at nye forskningsresultater viser at det er svært liten grunn til å bekymre seg for helseskadelige utslipp fra aminbasert CO2-fangst. Dette endrer ikke innstillingen til regjeringen.

– Vi følger de planene som er satt i gang. Vi har satt i gang med et omfattende løp med testing av nye teknologier. Det er viktig å fortsette med det, sier Borten Moe til Stavanger Aftenblad.

I mars i år utsatte Statoil fullskala CO2-rensing på Mongstad i to år på grunn av bekymring for utslipp av stoffene nitraminer. Utslipp oppstår ved bruk av aminer for å fjerne CO2 fra røykgass.

Statoil ser stor produksjon

Åpner for gigantvekst i Norges oljeproduksjon

Les også: Miljøvernminister Erik Solheim om oljetopp Erik Haugane: - Idiot! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.