- Dæven døtte, er Mustads første reaksjon på BBCs prognose som antyder at flertallet for en utmelding kan ende på 52 prosent mot 48.

- Det har vært veldig jevnt. Og vi har nok trodd det ville gå mot 53-54 prosent for å bli i EU, sier han til NTB.

En av overraskelsene i den britiske folkeavstemningen er at flere Labour-styrte områder har stemt for å melde landet ut av EU enn det man trodde på forhånd.

- Partileder Jeremy Corbyn ble oppfordret gang på gang til å gå ut og mobilisere kjernevelgerne. Det har han ikke klart, og det er nok noe av forklaringen som ligger her, sier Mustad og tror ut-leirens vinnersak har vært innvandring.

Mustad tror statsminister David Cameron nå kommer til å utløse en formell utmelding av EU på unionens toppmøte neste uke. Da følger inntil to år med forhandlinger. Camerons egen politiske skjebne er samtidig uviss.

- Cameron er ikke avhengig av inn eller ut i dette spørsmålet for å bevare statsministermandatet, men det vil nok være vanskelig for ham likevel å fortsette på lang sikt.

Les også på DN.no:

Advarer mot Facebook-oppskriften  

Oljekrise i Nigeria skaper «skrekkscenario» i oljemarkedet  

– Unge bør ta «uglamorøse» sommerjobber  

Industriveteran Eivind Reiten mener Statoil må kutte egne kostnader og ikke bare skvise underleverandørene: Tar oppgjør med Statoil dnPlus (DN+)

Betalte for bankens beste råd: - På 45-årsdagen til kona ifjor, økte lånet vårt med nær 2,5 millioner dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.