Asker og Bærums Budstikke kjøper hele Amedias aksjepost i lokalavisen, opplyser selskapene i en melding fredag.

Posten utgjør 31,5 prosent av aksjene i selskapet. Budstikka betaler totalt 40 millioner kroner for posten, som tilsvarer 13,11 kroner per aksje.

Budstikka-aksjen ble ifølge OTC-listen sist omsatt for 12,00 kroner 15. juni i år.

Opsjon skapte utfordringer

Budstikka la også tidligere i år inn et bud på Amedias aksjepost. Budet sto frem til 15. mai. Men en spesiell opsjonsavtale som de tidligere eierne av Amedia har sikret seg har frem til nå skapt utfordringer for Budstikkas forsøk på å kjøpe tilbake sine egne aksjer.

Selv om LO og Telenor solgte Amedia til Sparebankstiftelsen DNB for 395 millioner kroner i februar, forbeholdt selgerne seg retten til å finne kjøpere som var villig til å by mer for selskaper der Amedia eier 50 prosent eller mindre. To av disse minoritetspostene, Budstikka og Nettavisen, måtte ifølge opsjonsavtalen også selges samlet.

- For en stund siden ble disse opsjonene frafalt, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia til DN.

Aksjonærer får tilbud om å kjøpe

Aksjeposten på 31,5 prosent er den klart største enkeltposten i Budstikka. Mediehuset har rundt 2200 mindre aksjonærer som nå vil få tilbud om å kjøpe deler av posten til samme kurs som selskapet har kjøpt aksjene for.

- Da det tidligere i år ble klart at aksjeposten til Amedia kunne bli solgt, bestemte Asker og Bærums Budstikke seg for å legge inn et bud på aksjene. Vi er nå blitt enig om en avtale vi mener vil bidra til å øke aksjonærverdiene i selskapet. Det skyldes at verdiene som ligger i selskapet er høyere enn det aksjekursen gir uttrykk for, sier administrerende direktør Terje Tandberg i Asker og Bærums Budstikke i meldingen fredag.

- Fornuftig nivå

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia begrunner salget av posten med at Amedias eierskap i lang tid har vært en ren finansiell investering og at selskapets stemmerettsbegrensninger har begrenset Amedias eiermessige innflytelse i Budstikka.

- Vi har på denne bakgrunn stilt oss positivt til å avvikle vårt eierskap. Vi er nå blitt enig om en pris på aksjeposten på et fornuftig nivå. Transaksjonen bidrartil en god eiermessig løsning i Asker og Bærums Budstikke og er både til selskapets, de øvrige aksjonærenes og Amedias beste, sier Stokstad i meldingen.

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Har steget 14,2 prosent på et halvt år: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni  

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Rema-sjef Ole Robert Reitan sier Rema ­taper én milliard kroner årlig på at de får dårligere betingelser enn Norgesgruppen: – Vi blir angrepet fra alle kanter dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.