Norwegian har fått hard medfart på Oslo Børs den senere tid ettersom selskapets kraftige vekst begynner å tære på lønnsomheten.

Det har fått flere meglerhus til kvesse knivbladene.

Les også: Nedgraderer Norwegian og Flere nedjusterer Norwegian

Carnegie kutter nå sine egne estimater for selskapets inntjening med 50 prosent for 2013 og 30 prosent for 2014, men opprettholder likevel en kjøpsanbefaling, ifølge en analyse fra meglerhuset tirsdag.

company:nas

«Norwegian fortsetter å fylle flyene sine, men med en kostnad som har resultert i at yielden har falt mer enn ventet. Fallet på 19 prosent i november har tvunget oss til å se nærmere på estimatene», skriver Carnegie.

Meglerhuset fortsetter å tro på det langsiktige strukturelle skiftet i den europeiske luftfartsbransjen, som ventes å komme lavkostnadsselskap, som Norwegian, til gode.

«Vi tror at Norwegian vil senke enhetskostnadene mer enn noen annen aktør i Europa, og at det vil bli tatt ut kapasitet av markedet som resultat av den pågående priskrigen», skriver Carnegie, og mener at de selskapene med lavest kostnader vil være vinnerne.

Carnegie viser til sitt langsiktige eps-estimat på 40 kroner per aksje i 2015, og har derfor et kursmål på 250 kroner per aksje.

Norwegian-aksjen NAS er ned over 15 prosent den siste uken, og ned 26,5 prosent de siste seks månedene.

Tirsdag stiger imidlert aksjen 0,97 prosent til 196,90 kroner på en positiv Oslo Børs.

Les også:

<b>Milliardgevinst til HitecVision og Røkkes Converto</b>

<b>Statoil innleder seismikksamarbeid i Barentshavet</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.