-Jeg mener det er viktig å få en grundig juridisk vurdering av dette og imøteser konklusjonen dersom Lokalradioforbundet ønsker å bringe saken inn for ESA, sier Ib Thomsen, mediepolitiker for Frp på Stortinget.

Kjemper videre

Norsk Lokalradioforbund (NLR) fortsetter kampen mot Kulturdepartementets beslutning om å slukke de riksdekkende fm-sendingene fra 2017.Styreleder Svein Larsen ber i et brev denne uken om svar på en rekke spørsmål om slukkeplanene er vurdert opp mot EØS-reglene.

Les også: Sverige skroter dab dnPlus

– Jeg ønsker å få en vurdering av om den norske beslutningen om å slukke fm-nettet er holdbar, i forhold til de internasjonale avtaler vi har inngått og de forpliktelser Norge har påtatt seg. Jeg føler meg ikke helt trygg på at departementet har vurdert disse spørsmålene grundig, sier Larsen.

Les også: Bilen koster over to millioner. Skal du ha radio som virker etter 2017 koster det 3270 kroner til

Vil ikke være forsøksland

- Bare Fremskrittspartiet stemte imot da Stortinget i 2011 vedtok å slukke FM-nettet. Utviklingen viser at vårt standpunkt var helt riktig. For lokalradioene er en avvikling av FM-nettet svært alvorlig. FrP ønsker derfor en ny debatt om dette. At Sverige har valgt å legge stengingen til side bør være et signal til norske politikere. Det er ingen grunn til at Norge, med sine mange, levende lokalradioer skal være hele Europas forsøksland på dette området, sier Ib Thomsen.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Facebook skal lage misliker-knapp

Totalt fravær av «Wendyeffekt» - filmpremiere ble rammet av «Bølgen»

- Dette er veldig kynisk dnPlus

 

Se hvorfor Nils Arne Eggen digger fotballbladet Josimar:

Får Eggen og «Drillo» på laget
Fotballlegendene Egil Dillo Olsen og Nils Arne Eggen troppet tirsdag opp på Voldsløkka i Oslo for å spille inn reklamefilm for magasinet Josimar. Sammen med reklamebyrået Heisolt stiller de opp gratis for å fronte det norske nisjetidstidsskriftet.
01:57
Publisert:

Hun bygger egen nettbutikk med utgangspunkt i 1,6 millioner følgere på Instagram

Har 1,5 millioner følgere på Instagram
Denice Hagen har 1,5 millioner følgere på Instagram. Profilen hennes Interior123 har gått fra å være inspirasjon til nå å også være en nettbutikk. Hun deler tips for deg som skal starte en instagramkonto.
01:44
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.