Den tidligere langrennsløperen Bjørn Dæhlie (44) har hovedsakelig på egen kleskolleksjon og eiendomsprosjekter tjent over 100 millioner kroner de fire siste årene gjennom sitt selskap Sisa Invest.

Men i år har han møtt veggen i aksjemarkedet, skriver Dagens Næringsliv.

Tilsammen har Dæhlie rundt 50 millioner kroner plassert i aksjemarkedet gjennom sitt investeringsselskap Anaxo og Sisa Invest.

– Jeg var uforberedt på at aksjemarkedet kunne falle så mye som det har gjort i år. Jeg levde i den villfarelsen at jeg ikke trodde hovedindeksen skulle falle ned mot 300 poeng og jeg hadde også plassert pengene mine deretter. Jeg håper det blir bra på sikt. Jeg har bare løpt i kalde myrer for å bli en god skiløper og det har vært havregrynsgrøt og hard jobbing. Så jeg tror jeg tåler dårlige tider godt, sier Bjørn Dæhlie til DN.

Blant selskapene Dæhlie har plassert penger er Gjensidige Forsikring, Statoil Fuel & Retail og Hydro.

Setter tæring etter næring
Nå forbereder han seg på dårlige tider, og det blir neppe noen ny italiensk dress i år

– Jeg er vokst opp med å sette tæring etter næring. Jeg har ikke lyst til å kjøpe meg den råeste og flotteste bilen eller den peneste italienske dressen når jeg taper penger hver eneste dag på børsen, sier Dæhlie til avisen.

Ved inngangen til 2011 satt Dæhlie på verdier for en kvart milliard kroner og Sisa Invest er så godt som gjeldfritt. Dæhlie hadde nesten 50 millioner kroner i banken, mens 24 millioner kroner var plassert i obligasjoner.

Les også: Dæhlie knuste bikkja på intervalløkt

<b>Maurstad i boligstrid med Dæhlie</b>


<b>Bjørn Dæhlies største økonomiske løft</b>

<b>Bjørn Dæhlie først i jakten på tomtegull</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.