NELs datterselskap H2 Logic har inngått en kontrakt for kjøp av et anlegg i Herning i Danmark. Totale investeringer er på om lag 85 millioner kroner.

Formålet er å utvikle et storskala produksjonsanlegg for hydrogenstasjoner, skriver selskapet i en melding mandag.

Selskapet vil starte reallokeringen til den nye fabrikken i andre halvdel av 2016, og vil fullføre ombygging og realisering i løpet av 2017.

Når fabrikken er ferdigstilt skal den ha kapasitet til å produsere 300 stasjoner hvert år. Fabrikken skal dermed ha tilstrekkelig kapasitet til å produsere nok hydrogenstasjoner til å støtte 200.000 brenselscelle kjøretøy (FCEV) per år, fremgår det.

Selskapet er tuftet på Norsk Hydros vanneelektorlyseteknologi for gjødselsproduksjon som går 90 år tilbake. Siden 2011 har investor Øystein Stray Spetalen vært involvert i selskapet, og er nå blant de største aksjonærene.

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Klassekampen: Kværner-topper bekymret for betalinger til Unaoil

DNB-styret har bedt Bjerke redegjøre om avsløringer

Analytikere frykter konkursbølge i oljeservice

Her presenterer Elon Musk sin nye elbil
Tesla-sjefen viste frem sin nye volummodell Model 3 for første gang.
22:43
Publisert:

Hør DNs podcast:

Finansredaksjonen Episode 1
DN podcast Finansredaksjonen
26:11
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.