Norges største bilutleieselskap, Avis Budget, vurderer å ta bildelingskonseptet Zipcar til Norge.

- Ved at flere deler på bilene får vi større miljøgevinst, kostnadsbesparelser og mer plass. Deling er en trend i tiden, og vi er jo til for dekke behovene i markedet, sier toppsjef Ole Grønvold i Avis Budget til Dagens Næringsliv.

- En utfordrer

Den norske privatbil-utleietjenesten Nabobil.no har på få dager rukket å få en bilpark på rundt 500 og over 1000 medlemmer.

Les også: 0-100 på sekunder for privat leiebil

Grønvold, som skal ha en bilpark på 5-8000 kjøretøy avhengig av sesong, ønsker nykommeren velkommen.

- Det blir selvfølgelig en utfordrer for oss, men vi er glad vi at det er konkurranse og at forbrukeren har flere alternativer, sier Grønvold til Dagens Næringsliv.

- Har ikke vært klar

Hertz bilutleie tilbyr allerede bildeling. Det gjør også konkurrenter som Bilkollektivet og Grønne biler. Zipcar er imidlertid verdens største bildelingstjeneste (se faktaboks).

Avis Budget-sjefen mener det ikke har vært regningsvarende å lansere konseptet i Norge tidligere.

- Markedet har ikke vært klar for det, men vi ser nå at etterspørselen øker. Derfor vurderer vi å ta det inn, sier han.

- Er det samme

Daglig leder og eier av Bislet Bilutleie, Lasse Dahl, erkjenner at han merker konkurransen fra bildelingskonseptene.

Han tror imidlertid at mange fortsatt vil ønske tilgjengeligheten, utvalget og påliteligheten til seriøse bilutleiefirma.

- Bilutleie er det samme som bildeling. Forskjellen mellom oss og et bilkollektiv, er at du blir møtt av personer med en helt annen profesjonalitet i ryggen, sier Dahl til DN.

Bilutleie-sjefen har inntil 230 biler i stallen konsentrert om det sentrale Oslo-markedet. Han ønsker privatbil-utleie velkommen, men stiller seg skeptisk om hvor lenge man vil "gamble" med å leie ut sin egen bil.

F.v. Daglig leder Chris Moen (25) og teknisk sjef Christian Hager (35) i privatbil-utleietjenesten Nabobil.no.
F.v. Daglig leder Chris Moen (25) og teknisk sjef Christian Hager (35) i privatbil-utleietjenesten Nabobil.no. (Foto: Mikaela Berg)

- En av de største utgiftspostene våre er skader på bilene. Selv om man er forsikret, hvem har ansvaret om det går virkelig ille, sier Bislet-sjefen.

Sterk partner

20 prosent av leieprisen gjennom Nabobil.no går til administrasjon og forsikring.

Selskapet har innngått samarbeid med forsikringsselskapet If, som dekker skader på inntil én million kroner, uten egenandel for utleier.

Daglig leder Chris Moen medgir at selskapet tidlig møtte stengte dører hos flere. Han ble mer enn overrasket da forsikringskjempen If stod klar med åpne armer.

- De er de beste i bransjen. Avtalen vi har fått er helt hinsides, sier Moen til Dagens Næringsliv.

Les også: Den feteste SUV-en
Varsler nullvekst
Telenor og TeliaSonera dropper fusjon i Danmark  

Se på DN Tv:  Sjekk bilen: Med denne gestikulerer du lyden opp

Med denne gestikulerer du lyden opp
BMW 7-serie byr på nyheter som hvermannsen kan få i sin neste bil. Se video!
01:04
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.