Telenor og det finsk-svenske telekomkonsernet TeliaSonera kansellerer planene om en fusjon av virksomheten i Danmark, ifølge en melding fredag.

Selskapene har ikke klart å komme til enighet med EU-kommisjonen om vilkår som var akseptable for å fortsette arbeidet med å etablere en ny mobiloperatør.

Bakgrunn: Analytikernes dom: Positivt for begge selskapene

Diskusjonene har nå kommet til et punkt der det ikke lengre var mulig å få godkjennelse for den foreslåtte sammenslåingen, opplyses det i den felles uttalelsen.

«For å ivareta interessene til begge selskapene var det nødvendig å handle umiddelbart. Telenor og TeliaSonera  vil fortsette å konkurrere og  å levere produkter og tjenester i det danske markedet gjennom sine opprinnelige  fullt operative selskap», sier Kjell-Morten Johnsen, konserndirektør og Europa-sjef i Telenor.

Telenor ble allerede i juni varslet om at EU-kommisjonen ville ha innsigelser mot fusjonsplanene.

Les også: – EU motsetter seg Telenors danske planer

Siden 2012 har Telenor og TeliaSonera hatt et felles infrastrukturselskap i Danmark. De to nordiske selskapene ønsket å etablere et uavhengig teleselskap i landet.

Les også:
Utelukker ikke resesjon  

Asia i dag: Klart for århundrets største børsnotering  

Demokratene blokkerte forsøk på å velte Iran-avtale

Se på DN Tv:  Sjekk bilen: Med denne gestikulerer du lyden opp

Med denne gestikulerer du lyden opp
BMW 7-serie byr på nyheter som hvermannsen kan få i sin neste bil. Se video!
01:04
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.