Taxi-utfordreren Uber har drevet sin personbefordringstjeneste i byen Boise i Florida de siste fire månedene. Byrådet ønsket å være imøtekommende mot nye forretningsmodeller innen personbefordring og har jobbet med en lovendring som gjør det mulig for Uber og andre, lignende tjenester å operere lovlig i byen, skriver Buzzfeed.

Men dette var ikke bra nok for Uber, som har sendt et åpent brev til bystyret hvor de sier at det foreslåtte regelverket er for gammeldags i tankegangen og at bystyret «prøver å få en firkantet plugg til å passe i et rundt hull».

Ulønnsomt

I går la Uber ut et blogginnlegg på sine sider hvor de sier at de vil legge ned sitt tilbud i Boise inntil videre.

Rent konkret er forklaringen til Uber at tjenesten deres ikke vil være lønnsom for sjåførene lenger, dersom de skal oppfylle lovforslagets krav til forsikring og periodisk vedlikehold på bilene sine.

Enkelte byrådsmedlemmer gir Uber medhold i sin argumentasjon. Lovforslaget er ennå i et tidlig stadium, blant annet skal det gjennom to høringsrunder før det kan vedtas, så innholdet kan fortsatt endres.

Uber i Norge:
  Smuglanserte billigtaxi dnPlus (DN+)
Uber styrer unna skatt i Norge
Oslo kommune politianmelder Uber  

Uber i verden:
Kaller Uber-prising umoralsk og ulovlig
New Delhi forbyr taxitjenesten Uber
Drosje-app verd et kvart statsbudsjett  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.