For kort tid siden testet vi HTC One X og sa at det var den råeste telefonen vi noensinne hadde sett, rent ytelsesmessig. One S har ikke helt de samme spesifikasjonene, men heller ikke den samme prislappen. Men det betyr ikke at det ikke kan være en knallbra telefon likevel.

Design
Førsteinntrykket når man får One S i hånden er at her har HTC truffet spikeren på hodet. For selv om skjermen er på hele 4,3 tommer diagonalt ligger telefonen lett og godt i hånden. Den virker mindre enn Iphone trass i den større skjermen, og den er mye lettere.

Skjermen holder høy kvalitet og er beskyttet av et herdet Gorilla-glass.

På baksiden har HTC lagt inn en rød metallring rundt kameralinsen for å minne brukerne på at denne telefonen har lyd levert av hodetelefonprodusenten Beats.

Multimedia
Dette er en telefon med mange styrker, men jeg vil likevel trekke frem multimedia først. HTCs nye kamera er veldig raskt og tar skarpe og fargerike bilder. Utfordringer med lys er det selvsagt, men sammenlignet med andre telefoner er kvaliteten høy både på stillbilder og video. Det at man kan trykke der man vil fokusere er en veldig nyttig funksjon. Det eneste jeg savner er en fysisk utløserknapp, som ofte gir bedre kontroll.

Ytelsen i telefonen gjør den velegnet til å se film på, også i høy oppløsning. Den klarer også å sende film til andre, større skjermer om man vil. Stort sett går dette i upåklagelig kvalitet.

I likhet med de andre telefonene i One-serien har også One S et lydfilter levert av Beats. Dette betyr i utgangspunktet at man kan få optimal lydkvalitet om man bruker hodetelefoner fra Beats. Men lydfiltrene fungerer også mot andre hodetelefoner. På One-serien kan man også bruke lydfiltrene selv om man spiller musikk med Spotify eller Wimp, noe man ikke kunne tidligere.

Brukeropplevelse
Den høye ytelsen og gode skjermkvaliteten gjør denne telefonen til en fryd å bruke. Det er aldri venting og alle bevegelser går sømløst. Kjerneprogrammer som e-post og kalender fungerer veldig bra, også for bedriftsbruk.

HTC bruker fortsatt mye tid på å videreutvikle sin brukeropplevelse Sense, som skal gjøre alle de avanserte funksjonene i en smarttelefon lett tilgjengelig. De gjør mye smart, men må se seg innhentet av konkurrentene på mange områder. Men HTC One S er stadig en brukervennlig telefon, som de fleste kan sette seg inn i med letthet.

Konklusjon
Dette er en telefon med høy ytelse, mange funksjoner, bra kamera, bra lyd og god batteriytelse. I tillegg er prisen nesten 1000 kroner lavere enn for storebror One X. Jeg ser ingen grunn til at ikke HTC One S skal bli en storfavoritt i 2012, ut fra de telefonene vi har testet hittil.

Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: