Den tyske storbanken Deutsche Bank har bedt en London-dommer om tillatelse til å søke rettergangsstraff for Alexander Vik, i forbindelse med det syv år gamle søksmålet mot den norsk-svenske investoren, melder Bloomberg fredag.

Nå har banken søkt om å sette i gang en ny rettslig prosess, som kan føre til at Vik, en av de rikeste nordmennene i verden, får fengselsstraff hvis han ikke gir banken informasjonen den søker.

Deutsche Bank mener Vik skylder banken 290 millioner dollar, tilsvarende 2,5 milliarder kroner.

Viks selskap Sebastian Holdings saksøkte den tyske banken for 8 milliarder dollar etter markedskollapsen i 2008. Det er en av de største sakene av sitt slag i Storbritannia.

Aleksander Vik tapte 700 millioner dollar på elleville valutahandler i 2008.

- «Jeg var fullstendig knust. Jeg fikk ikke sove. Jeg var rammet av angstanfall. Jeg slet med å ta beslutninger og jeg tenkte ikke klart», sier Alexander Vik selv om valutahandlene som gikk fullstendig galt, sa Vik til DN i 2013.

Viks personlige trader hadde fått lov til å gjøre valutahandler for inntil 35 millioner dollar. I oktober 2008 var Vik i realiteten eksponert for 800 millioner dollar gjennom sammensatte og kompliserte produkter. Produktene var så kompliserte at selv ikke ansatte i Deutsche Bank, som var hyret inn for å kontrollere handlene, forsto alvoret.

I 2013 tapte selskapet søksmålet, og Vik ble pålagt å betale gjeld og bankens omkostninger i forbindelse med rettsaken. Deutsche Bank beskyldte Vik for å være "uærlig" og for å ha gjemt bort eiendeler, noe Vik benektet i en rettshøring i desember i fjor.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

– Oppgjørets time er kommet

Statoil kjøper seg inn i gigantfunn i Brasil

Petter Stordalen og Varner-brødrene: Bygger ny hotellgigant dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.