Turisme og eiendomsutvikling utgjør en svært viktig del av økonomien i Dubai.

Aktiviteten har lenge vært høy i det som betegnes som en av de meste spennende og volatile økonomiene i verden siden tusenårsskiftet.

Det rødglødende eiendomsmarkedet i den arabiske staten har fått eksperter til å advare om en boble som vil kollapse.

Men enn så lenge er det lite som tyder på at utviklingen av spektakulære prosjekter vil stoppe opp.

Et forhold som tyder på det er at én av fire byggekraner i verden for tiden befinner seg i Dubai, skriver Business Insider, som har listet opp en rekke spesielle fakta om Dubai.

Sand, gull og luksus

Noen andre fakta som listes opp er;

* For å bygge Dubais kunstige øy Palm Islands ble det importert 94 millioner kubbikkmeter sand, som ville vært nok til å fylle hele Empire State Building med sand 2,5 ganger.

* Luksushotellet Burj Al Arab er innvendig dekket med 1790 kvadratmeter med 24 karat bladgull. For øvrig er 39 prosent av hotellet ubeboelig og «bortkastet» plass.

* Politiet i Dubai kjører rundt i «superbiler» som Ferrari FF (til 500.000 dollar) og Lamborghini Aventador (til 397.000 dollar) for å imponere turistene.

* 85-90 prosent av alle innbyggerne i Dubai er utlendinger. De fleste er fra India, Pakistan og Bangladesh og jobber i eiendomssektoren.

* Gigantbygningen Burj Khalifa på 160 etasjer er så høy at de som bor i 150. etasje eller høyere ser solen lenger enn andre innbyggere i Dubai, og derfor må fortsette fasten under Ramadan lenger enn andre.

* Førti prosent av all fysisk handel med gull i verden i 2013 skjedde i Dubai.

* Dubai produserer mellom 50.000 og 70.000 fat olje per dag, som er nok til å fylle 4-5 olympiske svømmebasseng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Norske Siv selger luksusboliger til sjeiker og kongelige i Dubai
 

Sjekk hva Dubai-politiet nå kan kjøre
 

Her kan det sprekke igjen