Vrakrester er funnet rundt 290 kilometer nord for den egyptiske byen, sier en talsperson for den egyptiske hæren til statlig TV fredag.

- Egyptiske fly og militærfartøy har funnet personlige eiendeler til passasjerer og deler av vraket, skriver talspersonen på Facebook.

EgyptAir skriver også på selskapets offisielle Twitter-side at hæren fredag morgen fant vrakdeler fra det styrtede flyet.

Fredag ble søket etter flyet i Middelhavet trappet opp. Tre franske etterforskere fra den franske havarikommisjonen og en teknisk ekspert fra Airbus ankom Kairo tidlig på dagen for å bidra i den egyptiske granskningen av styrten.

Egyptiske tjenestemenn sier etterforskere nå skal undersøke flyvraket og de personlige eiendelene som er funnet, melder nyhetsbyrået AP.

66 mennesker var om bord på EgyptAirs flight MS 804 da det styrtet på vei fra Paris til Kairo torsdag. Årsaken er ikke kjent, men Egypts luftfartsminister Sherif Fathy har sagt at en terrorhandling er et mer sannsynlig scenario enn en teknisk svikt.

Les også:

Hotelleier melder seg ut av NHO

- Kan se ut som om de bruker sykemeldinger som et lokkemiddel dnPlus

Tiltalt for tapping av 67 mill.  

 

Hørt denne?

Finansredaksjonen diskuterer mediekrise, Facebook, Skam og en "John Fredriksen spesial" i ukens podkast.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.