Tidligere fotballspiller John Carew og advokat Per A. Flod har solgt eiendommen Bygdøy Allé 11 til ØIE Eiendomsutvikling.

Bak ØIE Eiendomsutvikling står det en annen tidligere fotballspiller, Lillestrøm-investor Per Berg (71), som spilte for Lillestrøm på 1960- og 70-tallet.

Solgte egentlig ifjor

Prisantydningen for bygården var 126 millioner kroner, men partene er enige om å holde kjøpesummen konfidensiell, heter det i en pressemelding fra ØIE Eiendomsutvikling onsdag.

Gården ble opprinnelig solgt for prisantydning ifjor, men den forrige kjøperen klarte ikke å gjøre opp for seg, skrev Finansavisen tidligere i år. Nettavisen meldte for to uker siden at dekningssalget etter fjorårets mislykkede salg var gjennomført.

Sammen med sin mangeårige agent, Per A. Flod, kjøpte Carew bygården i 2010 for 82 millioner kroner. Carew og advokat Flod eide henholdsvis 82,9 og 17,1 prosent av Bygdøy Allé 11.

Totalrenovert i 2010

Bygården, som er fra 1800-tallet, ble totalrenovert i 2010. Totalt er det nær 2400 kvadratmer fordelt på 21 leiligheter og næringsarealer.

Bygården ligger i den enden av kastanjealleen som munner ut ved Solli Plass. Gården i nyklassisistisk stil ble renovert i 2010, med blant annet nytt ventilasjonsanlegg.

Tomtearealet er på 526 kvadratmeter. De øverste etasjene ble i forbindelse med renoveringen i 2010 bygget som et leilighetshotell.

- Stort potensiale

ØIE Eiendomsutvikling holder til i Lillestrøm og forvalter i første rekke eiendommer i Oslo og Akershus.

- Vi ser et stort potensiale i Bygdøy Alle 11 som passer meget godt inn i vår portefølje, sier daglig leder Ronny Engebretsen pressemeldingen fra selskapet onsdag.

Bak ØIE Eiendomsutvikling står investor Per Berg (71), som spilte på Lillestrøm på 1960- og 70-tallet. Han kjøpte seg opp i entreprenørselskapet ØIE as (Østlandske Ingeniør og Entreprenørforretning) på 1990-tallet.

I 2011 ble entreprenørvirksomheten solgt ut til JM for 380 millioner kroner. ØIE var da en av de største private entreprenørene i Oslo-området. Selskapet ble kontrollert av familien Berg, med 91 prosent av aksjene.

ØIE Prosjektutvikling er etter salget av entreprenørvirksomheten et rent eiendomsselskap som forvalter en samlet eiendomsmasse på rundt 20.000 kvadratmeter, ifølge selskapets nettsider. Sammen med datteren Kristin kontrollerer Berg 55 prosent av aksjene i eiendomsselskapet.

Les mer på DN.no:

Sammenligner brexit-forkjempere med Trump-velgerne  

Trump hyrer beryktet valgkampleder  

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

- Anbefalt av DNtv:

Episode 2: Sunniva på vei mot Norseman
Her avslører Sunniva Dring (35) at målet har blitt enda høyere siden sist. Det er seks uker igjen til ett av verdens hardeste triatlon.
05:45
Publisert:

- Gikk du glipp av den første episoden?:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.