Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Gründer og redaktør Gard L. Michalsen i Medier24 har sikret seg flere investorkroner. Foto: Brian Cliff Olguin
Gründer og redaktør Gard L. Michalsen i Medier24 har sikret seg flere investorkroner. Foto: Brian Cliff Olguin les mer

Medier 24

Mediegründer sikrer seg flere investorkroner

Teknisk Ukeblad går inn på eiersiden i Medier 24.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Teknisk Ukeblads eierselskap TU Media har kjøpt ti prosent av aksjene i Medier 24, en nettavis om mediebransjen. Samtidig har TU sikret seg opsjon på å kjøpe ytterligere fem prosent av aksjene, opplyser de to selskapene i en pressemelding mandag.

- I dette tilfellet har vi ikke kommentert prisnivået i detalj, sier gründer og redaktør Gard L. Michalsen i Medier 24.

Ifølge redaktøren ligger imidlertid salgssummen «på nivå med tidligere prising» av selskapet. Dermed dreier det seg trolig om rundt 200.000 kroner.

Aksjesalget er det tredje i løpet av relativt kort tid. Tidligere i år ble det kjent at Michalsen i to omganger solgte tilsammen ti prosent av aksjene i selskapet til en annen mediegründer, Chul Christian Aamodt, som blant annet står bak energinyhetstjenesten Enerwe.

Aamodt betalte tilsammen 200.000 kroner for aksjene, noe som verdsatte selskapet til to millioner kroner.

Opprettet holdingselskap

Denne gangen er det selskapet Medier 24 som har solgt aksjene til TU Media etter å ha kjøpt dem fra Michalsens holdingselskap. Etter transaksjonen sitter Michalsens holdingselskap på 80 prosent av aksjene i Medier24.

Michalsen eide opprinnelig aksjene i Medier 24 personlig. I sommer overdro han eierposten til holdingselskapet. Bransjenettstedet Journalisten skrev tidligere mandag at transaksjonen ble gjort til pålydende kurs, som tilsvarte 27.000 kroner, altså betydelig under verdsettelsen i forbindelse med de første aksjesalgene.

Michalsen er imidlertid ikke redd for å få en ekstraregning fra skattemyndighetene etter overdragelsen.

- Det er gjort i samråd med revisor. Noen enkeltkjøp av aksjeposter som er gjort av optimister reflekterer ikke nødvendigvis selskapets verdi. Selskapet er ikke mer verdt enn om jeg hadde brukket benet i morgen så hadde det vært null kroner, sier Michalsen.

Bytter publiseringsplattform

Medier 24 har også inngått en avtale med TU Media om å ta i bruk publiseringsplattformen Neo. Plattformen ble opprinnelig utviklet av Mediehuset Tek, som ble kjøpt opp av Teknisk Ukeblad ifjor.

Frem til nå har Michalsen benyttet seg av Wordpress, som er en publiseringsplattform med åpen kildekode og som er gratis å bruke.  

- Å bruke Wordpress har gjort det mulig å starte opp nesten uten kostnader. Det har også vært fint å gjøre alt selv og lære av det. Men både redaksjonelt og kommersielt så trenger jeg nå en bedre plattform som har flere funksjoner.

- Av løsningene som eksisterer i markedet i dag er Neo det som passer best. Det er laget og brukes i et miljø av nisje- og fagnettsteder som har en del andre behov enn rene nyhetsnettsteder, sier Michalsen.

Dobler bemanningen

Medier 24 gikk med et lite underskudd ifjor. Michalsen regner med at det samme kan bli tilfellet i år, selv om omsetningen ser ut til å øke fra rundt 400.000 kroner fijor til et sted mellom 1,5 og to millioner kroner i år.

- Selskapet har gått med overskudd så langt i år, men fra og med 1. september så dobles bemanningen, sier Michalsen.

Fra månedsskiftet Michalsen sin første kollega i redaksjonen.

- Det blir veldig fint. Til nå har jeg gjort alt selv, så det blir en helt ny verden.

Følg markedene med DN Investor

Les også:
- Det er mye fokus på frykten for at det kommer mer laks

Lakseanalytiker: - Det brygger opp til en perfekt storm

Kronen er nå 1,75 prosent sterkere enn Norges Bank har sett for seg

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

Anbefalt av DNtv:

 

Etterbørs TU Media TU Michalsen Chul Christian Aamodt Wordpress Medier 24
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.