Et drøyt halvår før Aschehougs finansdirektør Marius Schatvet ble avslørt for millionunderslag , ble en kvinnelig regnskapsmedarbeider (48) i samme forlag dømt for 17 tilfeller av grov utroskap, skriver Dagens Næringsliv.

Totalt underslo hun 671.374 kroner på 11 måneder. Pengene overførte hun til sine egne konti. De månedlige underslagene varierte fra 1.800 til 85.692 kroner.

Da hun fikk jobb i Aschehoug var hun imidlertid allerede straffedømt seks ganger for underslag, sist 5. september 2011 hvor hun ble domfelt for underslag til fengsel i fem måneder.

Tappingen av Aschehoug startet mindre enn to måneder senere.

Kvinnen ble dømt til åtte måneders fengsel hvorav tre ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Hun ble også dømt til å betale hele beløpet tilbake, skriver avisen.

Kvinnen ble fast ansatt i Aschehougs regnskapsavdeling 6. desember 2011 etter at hun hadde begynt å underslå penger.

- Hennes referanser var i orden

Forlagssjef Mads Nygaard sier han ikke visste at regnskapskonsulenten tidligere var straffedømt. Kvinnen kom fra vikarbyrået Visma.

– Hun ble først leid inn fra det vi opplever som et seriøst og velrenommert vikarbyrå. Hun arbeidet som vikar i noen måneder, før hun fikk fast ansettelse. Vedkommende ble sjekket hos Visma, som informerte om at hennes referanser var i orden, og vi så den gang ingen grunn til å betvile dette. I ettertid er det selvsagt slik at vi skulle ønske at vi hadde gjort mer enn å stole på vår referanse og vår egen erf#229 med henne så langt, sier Nygaard til avisen.

Tidligere denne uken ble det kjent at hennes overordnede har underslått til sammen 4,4 millioner kroner i perioden 2010 til 2013. Nygaard sier det ikke er grunn til å tro at de to samarbeidet om å svindle forlaget.

Leder Gro Smogeli i finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt reagerer på at to ansatte i forlaget har begått misligheter i samme periode.

– Det ser ikke bra ut, sier hun.

Les hele saken i fredagens utgave av Dagens Næringsliv

Les også: Aschehoug anmelder tidligere direktør: «Fiktive avtaler og forfalskede signaturer»


Nygaard: Aschehoug-direktør misligholdt for 4,4 millioner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.