Aschehoug leverer i dag inn den varslede politianmeldelsen av tidligere konserndirektør Marius Schatvet. Mislighetene er ifølge konsernsjef Mads Nygaard gjennomgående utført ved konstruert dokumentasjon i form av fiktive avtaler og forfalskede signaturer, samt misbruk av Schatvets prokura i selskapet. I Brønnøysundregistrene står Schatvet oppført med prokura alene for forlaget, som betyr at han har fullmakt til å opptre utad på vegne av selskapet i alle forhold som hører til driften.


Da DN begynte å stille spørsmål rundt prokuraen, sendte Aschehoug ut en pressemelding der de gjorde rede for de økonomiske mislighetene, som går tilbake til 2010 og beløper seg til om lag 4,4 millioner kroner.

I tillegg til dette beløpet kommer ytterligere én millioner kroner han urettmessig forsøkte å overføre til en konto han disponerte. Det var i forbindelse med den siste transaksjonen at forholdet ble oppdaget den 20. desember 2013, forklarer Aschehoug i pressemeldingen.

Schatvet har vedkjent forholdene og gjennom sin advokat Anne Christine Stoltz sagt at han skal gjøre opp for seg økonomisk. Stoltz ønsker ikke å kommentere den nye pressemeldingen.

Aschehoug sier de vil gå grundig gjennom alle sider ved selskapets internkontroll og rutiner, og vil bruke ekstern bistand i dette arbeidet.

«Denne saken har vist at konsernet må skjerpe sin internkontroll og forbedre sine rutiner for å sikre at tilsvarende ikke skjer igjen, og at eventuelle forsøk på misligheter oppdages raskere. Politiets arbeid vil vise om det er ytterligere forhold som foreløpig ikke er avdekket», skriver selskapet.

LES OGSÅ:

Nygaard: Aschehoug-direktør misligholdt for 4,4 millioner

Finansdirektør i Aschehoug erkjenner økonomiske misligheter: - Han hadde en meget betrodd rolle

- Har tilbudt å gjøre opp for seg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.