Den store journalistprisen ble mandag kveld tildelt Dagens Næringslivs kommentator Kjetil B. Alstadheim.

Prisen deles ut gjennom Norsk Presseforbund og skal gå til en medarbeider, eller en gruppe medarbeidere, som i løpet av siste år har gjort en særlig prisverdig innsats på journalistikkens område.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Årets prisvinner slår i alle retninger. Han kan punktere ballonger som ingen andre i norsk presse. Han holder opp politikernes meningsløsheter og avslører alle som «fyller sine setninger med tomme ord», slik han sa det om en av dem. Hans sans for absurditeter gjør lesingen til en fest».

«Morsomst når han skriver om andre»
Kommentatoren beskrives videre på følgende måte:

«Et skarpt øye. Et blikk som kan være både muntert og ondskapsfullt. En av dem som har vært rammet av hans giftige piler, skal ha sagt at denne journalisten «er morsomst når han skriver om andre». Forståelig nok».

Alstadheim roses for å beherske kunsten å være både morsom og seriøs til fulle. Videre roses han for sin evne til å lage «gull av gråstein» fra pressebenken på Stortinget.

«Selv de trausteste debatter kan observeres på en måte som gjør oss klokere. Og så gjør det jo ikke noe at vi får en god latter på kjøpet. Slik bidrar han til å holde interessen for politikk oppe».

Hele begrunnelsen kan du lese hos Norsk Presseforbund.

Vant Gullpennen i 2010
Den store journalistprisen finansieres av Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Den Norske Fagpresses forening, NRK og TV2, og er på 100.000 kroner.

Alstadheim har mottatt flere priser tidligere, blant annet Riksmålsforbundets mediepris «Gullpennen» i 2010 og «NTBs pris for godt mediespråk» i 2011.

LES OGSÅ:

Landsmøte i oljeboblen

«Fuck Oslo»

Kampen mot fortiden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.