Fredag viste foreløpige tall fra EUs statistikkorgan, Eurostat, skuffende utvikling i BNP for eurosonen.

BNP steg med 0,3 prosent i andre kvartal fra første kvartal, mot ventet 0,4 prosent, ifølge Bloomberg News' estimater.

Commerzbank skriver i en oppdatering at tallene viser at veksten forblir svak, mens Nordea Markets fremhever at nesten alle de store økonomiene hadde svakere utvikling enn ventet.

Både Commerzbank og Nordea mener eurosonen fremdeles er i en syklisk oppgang, men at denne synes svakere enn tidligere antatt. Samtidig er det få tegn til økt veksttakt de nærmeste kvartalene.

Konsumprisindeksen for eurosonen var opp 0,2 prosent på årsbasis i juli, noe som var på linje med forventningene, ifølge Bloomberg News' estimater.

I Den europeiske sentralbanken (ECB) referat fra møtet 15. og 16. juli ble det blant annet trukket frem at inflasjonen, etter deres syn, nå kan ha nådd et vendepunkt.

Samlet sett mener Nordea Markets at dagens tall kan undergrave ECBs tillit til soliditeten i den økonomiske oppturen og dermed igjen føre til diskusjon om å forlenge eller øke de kvantitative lettelsene.

Les også:

Verdier for over 900 milliarder er borte  

Kaller ny konkurrent sportbransjens Lidl

Pareto vedder på Statoil  

DNs kommentator Bård Bjerkholt om Kina-sjokket:

- Det er den store skrekken for Norge
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer: Dette betyr Kinas valutajustering.
01:48
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.