Styret i Faktor Eiendom har besluttet å begjære oppbud i selskapet, ifølge en melding fra selskapet tirsdag.

Faktor Eiendom varslet i sin halvårsrapport at likviditetssituasjonen kan bli utfordrende i løpet av andre halvår dette året. Det har vært ført forhandlinger med selskapets hovedbankforbindelse i et forsøk på å restrukturere selskapets gjeld.

For mye gjeld
- Det har til tross for konstruktive forhandlinger dessverre ikke latt seg gjøre å finne en løsning for selskapets finansiering. Selskapets gjeld er høy i forhold til eiendelene som er lite likvide og som genererer begrensede inntekter. Eiendelene har et langsiktig utviklingspotensial men uten tilstrekkelig finansiering må en forvente at verdivurderingen av disse i dagens marked ligger lavere enn tidligere antatt og lavere enn selskapets gjeld, heter det.

Det har heller ikke lykkes selskapet å finne en løsning som kombinerer en restrukturering av gjelden i kombinasjon med ny egenkapital.

- Som en følge av dette ser styret i selskapet ingen annen utvei enn å begjære oppbud, opplyses det.

Taper 55 millioner kroner
Milliardærarving Fredrik Wilhelm Mohn taper 55 millioner kroner på selskapets børskonkurs, skriver E24 tirsdag.

Den mediesky bergenseren er nest største eier i det konkursrammede selskapet med sine 9,16 prosent av aksjene.

DnB Nor er største eier, og sitter med knappe 31 prosent av aksjene. Nå taper aksjonærene sine investeringer.

Slutt etter 10 år
Faktor Eiendom hadde et underskudd på omkring en halv milliard kroner i 2010.

For et drøyt år siden var selskapet allerede i kjelleren med et resultat før skatt på -16 millioner kroner i andre kvartal 2010. Likevel så det ut til at pilene skulle peke oppover siden de hadde forbedret resultatet fra andre kvartal året før med 20 millioner kroner. Det skjedde ikke.

Eiendomsselskapet fikk et resultat før skatt på -403 millioner kroner fra videreført virksomhet i fjerde kvartal 2010, mot 5 millioner kroner i samme kvartal året før.

Faktor Eiendom ASA ble etablert i 2001, og ble notert på Oslo Børs 8. desember 2006. Selskapet er en eiendomsutvikler og boligleverandør som i stor grad satset på å levere boliger til hjem og fritid i Norge, Sverige og Spania.

Les også: Her er konkurskandidatene på Oslo Børs

Les også:
- Politkerne er i ferd med å gå tomme for kuler
Ulovlig kjempelån til seg selv
Faktor Eiendom skuffer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.