Driftsresultatet ble minus 31 millioner kroner i kvartalet, mot 178 millioner kroner året før.

Grunnet markedsutviklingen og lavere meglerverdier på flåten ble det gjennomført nedskrivningstest på selskapets skip, fremgår det.

Dette har medført nedskrivninger av bokførte verdier på ni av selskapets skip med til sammen 170,0 millioner kroner, mot ingen nedskrivninger samme periode året før.

Resultat før skatt ble minus 111 millioner kroner, mens sum driftsinntekter var 1.039 millioner kroner.

Kontraktsdekningen for Farstad-flåten inklusive befrakters opsjoner er om lag 65 prosent for andre halvår 2015 og 57 prosent uten opsjoner.

For 2016 er dekningen om lag 54 prosent for 2016 og 36 prosent uten opsjoner.

Samlet ordrereserve, uten opsjoner, er på om lag 6,8 milliarder kroner.

Aktivitets- og kostnadskuttene i oljeindustrien har skapt store markedsmessige utfordringer for næringen, og usikkerheten er stor med hensyn til hvor lang tid det vil gå før etterspørselen tar seg opp, skriver selskapet.

«De siste års over-kontrahering av offshoreserviceskip har skapt en markedssituasjon som har medført at et betydelig antall skip nå er lagt i opplag», heter det.

Selskapet skriver videre at dette ikke har vært tilstrekkelig for å kompensere for bortfallet av aktivitet og levering av nye skip.

«Kontraheringsaktiviteten ser ut til å ha stoppet opp, men det er fortsatt et betydelig antall offshorefartøy i ordre», heter det.

Les også:

DNB fjernet gebyr på fem timer

- Ringvirkningene brer seg

- Kroner er ikke noe man ønsker å ta i med ildtang  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN TV: Tren deg sterk på fem minutter

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert: