Eiendommen ble lagt ut for salg i mars i år, da med en prisantydning på 34 millioner. Den ble solgt for to millioner kroner under prisantydningen, men megler Peder Steen i DNB Eiendom Arendal er likevel fornøyd.

- Jeg er godt fornøyd med salget. Så lenge både kjøper og selger er fornøyd, så er jeg fornøyd, sier Steen til DN.no.

Eiendommen, som opprinnelig var en gård, har vært i samme familie i flere generasjoner. Her med utsikt over Lyngørsundet.
Eiendommen, som opprinnelig var en gård, har vært i samme familie i flere generasjoner. Her med utsikt over Lyngørsundet. (Foto: Per Arne Kvamsø)
- Det er mye penger for en eiendom med boplikt?

- Ja, men diamanter koster også mye. Dette er en unik eiendom, ulikt noe annet i området, sier han, og forklarer at dette er den dyreste eiendommen som er solgt i dette området så lenge han kan huske.

- Jeg vil tro at dette er et rekordsalg, ja, bekrefter Steen.

Kanonhage
Eiendommen, som opprinnelig var en gård, har vært i samme familie i flere generasjoner. Gårdens historie kan ifølge selger spores tilbake til 1712, da hovedhuset ble oppført. Huset ble visstnok totalskadd i et slag under Napoleon-krigene, da den dansk-norske fregatten Najaden ble senket av et engelske linjeskip i 1812. I hagen skal det også ha blitt funnet kanonkuler som skriver seg tilbake til slaget, og fylkeskonservatoren i Aust-Agder mener eiendommen er bev#229sverdig. I tillegg til hovedhuset, som har 17 rom, finnes naust, bryggerhus og låve på eiendommen. Eget bryggeanlegg på øya, og medeierskap i bryggeanlegg på fastlandet følger med. Det samme gjør garasje med plass til to biler.

De aller dyreste eiendommene langs kysten har ikke vært spesielt lett omsettelige de siste årene. I 2011 ble den dyreste fritidsboligen langs kysten solgt på Østerøya utenfor sandefjord for 26,6 millioner kroner. I 2012 fjernet Lillesand kommune boplikten på Ågerøya i Blindleia, der en eiendom samme år ble solgt for 22 millioner kroner.

LES OGSÅ: Iskald vår gir kjølige hyttepriser

- Kan gjøre bedre hyttekjøp nå

Kutter prisen på sjøluksus med 3,6 millioner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.