Samsung Galaxy Note 3 er Samsungs tredje forsøk på å lage en smarttelefon som også er en digital notatblokk og skisseblokk. Note-telefonene kommer med en aktiv penn som kan brukes på ulike måter. Telefonen er stor, den største Samsung har laget, med en skjerm på 5,7 tommer. Så dette er ikke en telefon for massemarkedet. Likevel har ikke Samsung holdt tilbake på noe når de har satt den sammen.

Design
Skal man klare å selge en såpass diger telefon må den gjøres minst mulig. Det skader vel heller ikke om den er pen å se på. Tidligere har ikke dette klaffet helt for Samsung, men med Note 3 har de fått det til.

Note 3 er bemerkelsesverdig tynn til å huse så mange komponenter og et stort batteri. Samsungs typiske plastdeksel på baksiden er også byttet ut i et deksel av imitert skinn som føles godt i hånden i tillegg til å se eksklusivt ut. Enkelte mener det grenser opp mot «harry», men for dem finnes det alltids andre deksler å få kjøpt.

Sidene er i aluminium, med riller som også fungerer både estetisk og ergonomisk. Dette er ikke telefonen glipper ut av hånden, selv om man knapt får fingrene rundt den.

Pennen har også de samme rillene og ser mye bedre ut enn på tidligere modeller.

Faktisk har jeg flere ganger snakket med Note 3 til øret uten å tenke over hvor stor den er. På tidligere modeller var håndfri alltid et must.

Pennen
Den aktive pennen som følger med har ulike funksjoner. Med aktiv menes det at pennen ikke bare brukes til å trykke og skrive med, men at den kommuniserer med telefonen. Holder man pennen over skjermen vises en prikk på skjermen, så man vet hvor trykket blir registrert. Man kan også bruke denne «svevefunksjonen» til å få opp hurtigmenyer i apper som støtter penn.

Pennen har en knapp som også ha ulike funksjoner. Normalt aktiverer knappen en egen pennemeny som inneholder spesifikke apper og funksjoner for pennen. Man kan enkelt ta et bilde av skjermbildet og notere på det, for eksempel.

Pennen fungerer også godt til møtenotater, for eksempel og lærer seg dine kråketær etter hvert så du kan få notatene oversatt til digital tekst.

Avanserte tegneapper gjør at du til og med kan bruke Note 3 som skisseblokk med et visst hell.

Multimedia
Når det gjelder å se på innhold, er det ingenting som er bedre enn en stor og god skjerm. Så om man ser bort fra at det er vanskelig å bruke Note 3 med én hånd, er den glimrende til de fleste oppgaver. Det er ingen oppgaver som ikke blir bedre på en stor skjerm. E-post, internett, kalender og film gir alle en bedre brukeropplevelse når skjermen er på 5,7 tommer i stedet for 4,7 tommer eller mindre.

Samsung skal også ha skryt for å prioritere lyd. Spesielt samtalelyden er god, og man kan tilpasse høyttaleren til sin egen hørsel gjennom en veiviser. Et stort pluss, ettersom de færreste har helt «normal» hørsel.

Brukeropplevelse
Galaxy Note 3 er på mange måter en drøm å bruke. Den har masse kraft, så alt går raskt, samtidig som den store skjermen tillater at man har flere vinduer åpne samtidig. Det går også raskt å skifte mellom de mest brukte appene.

Samsung har ikke det beste brukergrensesnittet i bransjen, men det er bra nok. Likevel er det kanskje for mange tjenester og funksjoner på Note 3, slik at mange brukere føler seg overveldet. Det er ganske høy terskel for å bli helt fortrolig med Note 3 og alle dens muligheter.

Konklusjon
Samsung Galaxy Note 3 er et nisjeprodukt. Men om du takler størrelsen og kanskje ønsker å notere med håndskrift er det ikke noe bedre alternativ på markedet nå.

Følg vår anmelder på Twitter:







Se også disse testene: