Da LG lanserte G2 var de veldig entusiastiske med tanke på sine egne innovasjoner. De hadde plassert flere knapper på baksiden av telefonen, innført en ny måte å kjøre flere apper samtidig på og de kan legge flere vinduer oppå hverandre og gjøre dem delvis gjennomsiktige. Alt dette takket være at de har laget en av de kraftigste smarttelefonene vi har sett.

Design
LG mener det er fornuftig å ha av- og på-knappen samt volumknappene på telefonen plassert midt på bakdekselet. Argumentet er at det er nettopp der de fleste brukerne likevel har pekefingeren plassert. Altså flytter de knappene til fingeren, i stedet for omvendt.

Tanken er dessverre bedre enn resultatet. Det krever ikke så mye tilvenning å begynne å bruke knappene bak, men i mange tilfeller fungerer det ikke å ha knapper der. Spesielt volumknappene har jeg ikke funnet noen fordel av å ha på baksiden.

Når man ikke holder telefonen og har en finger på knappene ligger jo gjerne telefonen på et bord. Og da er knappene helt utilgjengelige. Dette er spesielt dumt om man skal justere volumet på musikk, for eksempel.

Man kan aktivere skjermen ved å dobbeltrykke på den hvis man ikke har tilgang til baksiden av telefonen. Dette er en smart funksjon som jeg gjerne skulle sett på flere telefoner, uavhengig av hvor man finner de fysiske knappene.

For øvrig er G2 en ganske kjedelig telefon til å være en toppmodell. Det virker som om designerne til LG har vært på leir med Samsungs designere, for her er det kjedelige former og knirkende plast nok til alle.

Det beste med designen på G2 er den fabelaktig skarpe og lyssterke skjermen med full hd-oppløsning. Skjermen er på hele 5,2 tommer, men siden LG har strukket den helt ut til kantene av telefonen er ikke fotavtrykket til G2 særlig stort. Telefonen er mindre enn Sony Xperia Z1 som har fem tommers skjerm og på omtrent samme størrelse som HTC One og Samsung Galaxy S4 som har henholdsvis 4,7 og 4,8 tommer store skjermer. En typisk vinn-vinn situasjon etter min mening.

Brukeropplevelse
LG G2 har en annen stor fordel, og det er batteriet. Den varer omtrent dobbelt så lenge som man forventer av en Android-toppmodell.

Dette til tross for den store lyssterke skjermen og den rå ytelsen den presterer. G2 ligger helt i toppen av våre ytelsesmålinger og den spiser seg gjennom spillgrafikk som ingenting.

All denne ytelsen utnytter LG til noen nye måter å betjene telefonen på. De har innført en ny måte å bruke flere apper samtidig på, uten at man må lukke dem. Man kan sette dem på pause, sette dem til side og så hente dem fram igjen uten å miste noe. Dette er kjekt i de tilfellene man trenger å sjekke noe, kopiere noe fra en annen app, eller bare skal svare på en melding før man fortsetter.

En del apper kan også kjøres i mindre vinduer som gjøres delvis gjennomsiktig, så man kan se på flere ting samtidig.

Nye tekstmeldinger kommer opp som varslingsvinduer hvor man kan svare direkte uten å måtte åpen meldingsappen og stoppe det man holder på med.

Ikke alle har nytte av disse funksjonene, men de viser riktig tankegang fra LGs side.

LG har også laget en god og funksjonsrik notat-app som i tillegg til tekst også håndterer bilder, lyd og video.

Multimedia
Kameraet på telefonen er på 13 megapiksler. Et høyt tall, men erf#229 viser at kvalitet er å foretrekke foran størrelse. Kameraet er raskt og enkelt i bruk, med mange ulike moduser for fotografering. Inkludert en selvportrettmodus som jevner ut huden din.

Men bildekvaliteten er ikke av de beste vi har sett. For mye korn og støy i bildene, samt litt merkelig hvitbalanse innimellom. Hva er vel vitsen med et bilde på 13 megapiksler som ikke tåler beskjæring?

Lydkvaliteten er god og vi liker at LG har lagt inn sin egen equalizer så man kan tilpasse lyden slik man selv ønsker.

Konklusjon
En svært god og gjennomarbeidet telefon til en god pris. Men knappeplassering, middelmådig kamera og kjedelig design trekker en del ned.

Er du ikke svært opptatt av disse tingene får du veldig mye kvalitet for pengene i G2, som fortjener å klatre på salgslistene etter min mening.

Følg vår anmelder på Twitter:






Se også disse testene: