Finn Sandmæl (66) er i krangel etter å ha betalt 30 millioner kroner for to av Norges dyreste leiligheter på Tjuvholmen i Oslo. Sandmæls plan var å slå sammen toppleilighetene til én.

Nå er Sandmæl saksøkt av utbyggeren, Tjuvholmen KS, og svarer med motsøksmål, skriver Dagens Næringsliv.

- Tjuvholmen var vår store drøm om at vi skulle klare oss selv til vi dauer. Den er nå falt i grus. Vi har gått gjennom et helvete det siste året i forbindelse med Tjuvholmen og har tapt mye penger på dette. At jeg noengang skulle komme i en sånn situasjon mentalt, hadde jeg ikke trodd, sier Sandmæl til DN.

Skammelig feil
Sandmæl sier de aldri fikk det de trodde, og har holdt igjen fem millioner kroner av kjøpesummen.

- En regner med at når en kjøper noe som er så forbannet dyrt, så har det også noen minimumskvaliteter. Der tok vi skammelig feil. For det første ble overtagelsen forsinket, og når vi så skulle ta over så er det så mye galt. Vi overtok leiligheten, men jeg klarte aldri å komme i gang med å bygge den. Grunnen er at det ble registrert vann i veggene, grunnet mangel på membran i gesims rundt hele bygget. Det er ekstremt skuffende. Det skremmende er at ettersom dette ble gransket, og rapportene kom, så viste det seg at det var verre enn jeg trodde. Slik har det vært over hele linjen. Det er ufattelig at det går an å bygge noe sånt, forteller Sandmæl.

- Helt ekstrem arroganse
Nylig solgte Sandmæl leilighetene på Tjuvholmem med et klekkelig tap.

Den nye prestisjebydelen Tjuvholmen i Oslo utvikles av Selvaag Gruppen og Aspelin Ramm Gruppen gjennom selskapet Tjuvholmen KS. Nå har Tjuvholmen KS saksøkt Sandmæl og hans kone med krav om oppgjør for leilighetene, mens Sandmæl har på sin side varslet motsøksmål på grunn av det arkitekten mener er en rekke feil og mangler ved leiligheten.

- Alt er bare møtt med en arroganse fra motparten som er helt ekstrem. De har aldri villet innrømmet noe, sier Sandmæl.

Tjuvholmen KS vil ikke prosedere en sak som er bragt inn for retten.

Les også: Finn Sandmæl dumper prisen

- Arkitekter driter i hva kunden ønsker


-Premenstruelle kvinner stopper Røkke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.