Ifølge en utredning som Gjensidige har gjort om forsikringssvindel, godtar 14 prosent av befolkningen å legge på litt ekstra på skadeforsikringen. Hele tre prosent oppgir at de har gjort det selv, skriver Aftenposten.

– Fysisk tyveri, for eksempel å stjele noe fra matbutikken, er ikke ansett som sosialt akseptert. Men å si at du har svindlet til deg noe ekstra på reiseforsikringen, oppfattes nok ofte som mer OK, spesielt ettersom mange deler holdningen om at forsikringsselskapet tar pengene dine uansett, sier pressekontakt i forsikringsselskapet Tryg, Arvid Steen, til avisen.

Gjensidiges amnestiordning innebærer at kunder som har svindlet, melder seg og betaler tilbake det de urettmessig har fått utbetalt, uten konsekvenser og politianmeldelse.

– Vi har hatt mange diskusjoner knyttet til hva vi skal gjøre når folk tilstår bedrageri under utredning. Hvis tilståelsen bidrar til at saken lettere kan avsluttes, burde dette komme kunden til gunst, sier utredersjef i Gjensidige, Vera Sønsthagen. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Har steget 14,2 prosent på et halvt år: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni  

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Rema-sjef Ole Robert Reitan sier Rema ­taper én milliard kroner årlig på at de får dårligere betingelser enn Norgesgruppen: – Vi blir angrepet fra alle kanter dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.