Det John Fredriksen-dominerte gassrederiet Golar LNG kliner til og bestiller ytterligere to nye skip fra Samsung-verftet i Korea.

Hett gassmarked
Kontraktene har en samlet verdi av noe over 400 millioner dollar, over 2,2 milliarder kroner, og inkluderer opsjoner på ytterligere to skip, følge en melding fra selskapet.

- Med totalt trettten nybygg og ytterligere fire opsjoner har Golar LNG sikret en unik posisjon for å møte våre kunders behov i den hurtigvoksende LNG-bransjen. Styret har allerede sett sterk interesse for korte og lange oppdrag og venter at en robust oppdragsportefølje kan utvikles før leveranse av hvert av nybyggene, sier styreleder John Fredriksen.

Det første skipet i dagens ordre skal leveres i andre kvartal 201. Det andre skipet vil bli levert tidlig i 2015. Som for Golars øvrige nybygg, vil skipene ha diesel- elektriske maskiner med svært lavt forbruk av drivstoff.

Ser oppside i spotmarkedet
Den økte aktiviteten i verdensmarkedet for flytende naturgass (LNG), inkludert potensiell amerikansk eksport, støtter et sterkt spotmarked i årene som kommer, påpeker selskapets styre.

- Styret mener at den nåværende svekkelse i de globale skipsbyggingsprisene skaper begrenset nedside i byggeprisene og attraktiv oppside i oppdrag (charters), heter det.

Varsler superutbytter
Golar og styreleder John Fredriksen uttalte i forrige uke en ambisjon om å utbetale en "betydelig del" av selskapets markedsverdi - i dag på rundt 20 milliarder kroner - i utbytte over de neste tre til fem årene.

Også det Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill melder mandag om en nybyggingsordre for to nye boreskip ved samme verft.

Les også:
Seadrill bestiller to boreskip til 1,2 mrd dollar

Fredriksen varsler gigantutbytter for Golar LNG

Fredriksen vil spare drivstoff med nye supertankere

Rival advarer John Fredriksen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.