2011 ble året for rekorder blant mange norske bilimportører. Til sammen ble det registrert 138.345 nye personbiler i Norge. 159 av disse kom fra Porsche.

- Ny rekord! sier salgs og merkedssjef Christian Stenbo i Porsche Norge til DN.no. Han innrømmer at de hadde trodd på et enda høyere antall Porscher på norske hender.

Etter en gigantvekst på 251 prosent fra 2009 til 2010, solgte Porsche én bil mer enn ifjor enn de 158 i 2011, noe som altså er ny rekord for bilmerket i Norge.

- Vi hadde trodd på mer, men så kom avgiftsendringen i statsbudsjettet som gjorde at samtlige av våre modeller ville bli billigere. Det er naturlig at folk venter til 2012 da, sier Stenbo.

Alt blir billigere
På norske prislister har Porsche biler fra drøye 700.000 kroner for minstemann Boxster, til 2,7 millioner for den sterkeste Panamera-modellen. Hele modellrekka har ved nyttår godt ned i pris som følge av mindre effektavgift i de nye bilavgiftene. Avgiftsnedgangen varierer mellom 20.000 og nesten 150.000 kroner for de største modellene. Selv rikfolk kan vente noen måneder med slike sparte beløp.

Les også: Så mye synker superbilene i pris

Stenbo sier ordreinngangen så langt i år er god, og at de ikke ser noen grunn til bekymring for fremtiden.

- Vi er godt fornøyd med 2011, og fikk hyggelige tall å dra med oss inn i 2012. Vi forventer at vi bikker 200 biler i år, sier Stenbo.

Bestselgersuv
Av de 159 registrerte bilene i 2012 var hele 130 av suvmodellen Cayenne, mens ikonet 911 kun ble nyregistrert i fire eksemplarer i fjor. Dette vil etter alle solemerker stige i år da den nye 911 allerede har ankommet Porsches fem norske forhandlere.

Gjennomsnittsprisen for en ny Porsche solgt i Norge vil nok tross avgiftsnedgangen, fremdeles ligge et godt stykke over millionen.

I tillegg til den nye 911 med og etterhvert uten tak, kommer Porsche med GTS-modeller av Cayenne og Panamera, samt en ny generasjon av den lille cabrioleten Boxster.

Ny salgsrekord i Norge kan man ihvertfall vente seg da den lenge omtalte kompaktsuven Cajun kommer på markedet om et par år.

Les også: Legenden har ankommet

Les også om bilsalget: - 2011 har vært nærmest som et eventyr

Den nye 911 cabriolet får sin verdenspremiere under bilutstillingen i Detroit i neste uke.
Den nye 911 cabriolet får sin verdenspremiere under bilutstillingen i Detroit i neste uke. (Foto: Porsche)

Les DNs siste prøvekjøringer av Porsche:

Panamera Turbo S/ Hybrid S: Avlatsbil i venstre fil
Cayman R: Undervurdert og slanket
Cayenne Hybrid S: Den sportsligste suven
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.