En jevn summing av stemmer preger Odin Kapitals kontorer i Trondheim. Spesielt travelt er det på kontorøya hvor Lene Kristine Nordberg (27) og fem andre sitter. I snitt tar saksbehandlerne imot rundt 300 samtaler hver dag. De som ringer har som regel fått regning fra Odin Kapital, etter å ha vært hos legen.

– Noen er totalt uenige i kravene de har fått, og det hender også at de som ringer er fortvilet, men de fleste er hyggelige, forteller Nordberg.

Inntil for fire år siden drev familieselskapet Odin Kapital med tradisjonell inkasso. Så inngikk selskapet et samarbeid med Norsk Helsenett. Det skulle bli starten på en skikkelig opptur. I dag har Odin Kapital rundt 4000 kunder. Størsteparten av dem er legekontorer.

Se video øverst i saken.

 

Brevgiro
– Vi tar oss av fakturering, utsendelse og innkrevning. Dermed kan legene konsentrere seg om det de skal – behandle pasienter, sier daglig leder Magnus Svean Pedersen (29) i Odin Kapital.

På flere legekontorer har selskapet plassert ut helautomatiske betalingsautomater hvor pasientene kan gjøre opp, uten å stå i kø utenfor luken på legekontoret. For hver betaling mottar Odin Kapital en avtalt sum.

Trondheim-selskapet sender i tillegg ut rundt 2000 papirfakturaer hver dag. Disse blir skrevet ut og sendt fra Sverige, for å spare penger.

– Hadde det ikke vært mer praktisk med e-faktura, eller avtalegiro?

– Mange av mottagerne er eldre mennesker, som ikke bruker slike tjenester. Vi får fortsatt mange innbetalinger via brevgiro, forklarer Svean Pedersen.

Omsetningen i Odin Kapital økt fra en drøy million kroner i 2008, til knappe 26 millioner kroner ifjor. Overskuddet før skatt ble på 4,6 millioner. I år vil omsetningen øke ytterligere.

Liste:

Eget regnskapskontor
90 prosent av kundene kommer fra helsesektoren. I tillegg til leger, står både tannleger og noen dyrleger på kundelisten. Odin Kapital har planer om å vokse mer, og har etablert et eget regnskapskontor, og fakturatjenesten.no – som er en selvbetjent fakturaløsning på nett.

– Målet vårt er å ta over hele økonomisiden til kundene våre, sier Svean Pedersen.

29-åringen har i fire år ledet familiebedriften, som faren Ulf Reidar Pedersen startet i 2002, og i dag eier 75 prosent av. Fire advokater i Arntzen de Besche eier resten.

Svean Pedersen bor i Oslo og pendler til hovedkontoret. I Oslo jobber han som selger.

– Vi er fem selgere, og gjennomfører i snitt 100 til 120 kundemøter hver måned, altså møter folk ansikt til ansikt. Vi har en egen avdeling som booker salgsmøter. Legekontorene er gjerne ikke så vant til å ha selgere på døren. Mange av dem har god tid, og inviterer gjerne på kaffe og en prat. Det er hyggelig!

Liste:
Fylkesprofil: Mona Grudt: – Trønderen er blitt trendy
Fylkesvinner Nord-Trøndelag: Sammen dag og natt
Liste:
Les også: Andreas (31) ville skaffe seg billig snøbrettutsyr

Les alt om gasellene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.