- Jeg har aldri vært borte i en så merkelig sak som denne. Ikke på grunn av miljøavgiften, men på grunn av regjeringens behandling av saken, sa LO-leder Gerd Kristiansen i appellen.

Hun understreket at regjeringen ene og alene må ta ansvaret for nedleggelsen av flyplassen på Rygge.

- De har innført en avgift med ukjent miljøeffekt. Det eneste som er sikkert er at mange mister jobben og at ledigheten øker i Østfold, sa Kristiansen.

Hun kritiserte regjeringen og statsminister Erna Solberg (H) for å prøve å få saken til å handle om Ryanair.

- Det var ikke Ryanair som var årsaken til at avgiften ble innført. Den ble innført i innspurten av et budsjettforlik for å balansere et statsbudsjett. Dette er det komplette idioti, mente LO-lederen, som minnet regjeringen om at det ikke er for sent å ombestemme seg.

- Erna Solberg sverter Ryanair for å få fokuset bort fra saken samtidig som regjeringen skal ha høring om bruk av asiatisk mannskap på norskregistrerte fly. Det står derfor ikke til troende når hun snakker om Ryanairs dårlige personalpolitikk, mente Kristiansen.

Hun pekte på at også Widerøe har meldt om kutt i rutetilbudet som følge av avgiften og at kortbanetilbudet i Norge kan bli redusert som følge av denne.

- Ta til vettet og snu, avsluttet Gerd Kristiansen.

Det er Venner av Rygge som arrangerer støttemarkeringen i terminalbygget på Moss Lufthavn Rygge.

Følg markedet på DN Investor

Les også: - Dette er en tragedie

Oljekommentaren: - Det er veldig lave forventninger

  Asia i dag: Vedvarende motvind for Kina

Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert: