For andre dag på rad steg hovedindeksen på Oslo Børs på torsdag, og holdt godt på plussen gjennom dagen. Børsen fikk drahjelp av en oljepris på tur opp. Av de ti mest omsatte aksjene, steg syv.

Også ellers i Europa steg børsene, og da handelen startet i USA var det tydelig at investorene hadde fått tro på aksjer igjen.

Himmelferd for Bionor
Bioteknologiselskapet Bionor Pharma BIONOR føk til værs i dagens handel. Oppgang på nesten 200 prosent mangedoblet marekdsverdien av selskapet seg. Selskapet har en markedsverdi på 350 millioner etter dagens ekstatiske handel, hvor aksjer for 210 millioner kroner skiftet eiere.

Selskapet la frem kvartalstall før børsåpning i dag, og de viser at det er fortsatt røde tall for legemiddelselskapet. Utsiktene er imidlertid bedre enn på lenge.

Selskapet vil fortsette utviklingen av hiv-vaksinen Vacc-4X.

-1. oktober meldte selskapet at studiet på Vacc-4X var komplett mislykket, og at de la ned videre arbeid på vaksinen. Da ble det stilt store spørsmål ved om teknologien deres fungerer, og hvordan de skulle finansiere de andre vaksinene sine som er basert på samme teknologi, sier Marianne Skeisvoll Bjørnsen til TDN Finans.

Hun sier at markedsaktører nå får større tro på teknologien og at det kan inngås partneravtaler.

Les: Bionor nær vaksine-gjennombrudd og Skyter opp 250 %

Oppgangen er historisk høy for børsmyggen, som på det meste var aksjen opp over 250 prosent i dag.

Skeisvoll Bjørnsen mener at dagens kursoppgang er fair.

- Jeg trodde egentlig at det ville være over og ut for selskapet, men nå er mulig at dette blir et "kjempe case". Samtidig er det viktig å få frem at det fortsatt er høy risiko knyttet til aksjen, sier Argo-analytikeren.

Hun sier videre at selskapet kan være finansiert inn i 2012 dersom de selger unna kosttilskuddvirksomheten sin innen seks måneder, men at det er avhengig om hvor fort de vil utvikle de nye vaksinene.

Argo Securites venter at aksjen vil utvikle seg positivt de nærmeste ukene.

Aksjen endte opp 198,46 prosent til 1,94 kroner.

Vanskelig i seismikk
Seismikkselskapene TGS og PGS endte begge som to av dagens tapere. PGS har falt markert etter at selskapet hentet inn penger til nye fartøy tidligere i uken. Begge selskapene lider under at det blir lenge til det lyses ut ny lisensrunde i Mexicogulfen.

Les også: Utsatt lisensrunde senker seismikk

Petroleum Geo-Services PGS falt 1,45 prosent til 78,15 kroner, mens TGS var ned 3,19 prosent til 100,30 kroner.

Håper å unngå markedsuro
I dag som tidligere i uken var det være fokus på håndteringen av den irske statsgjelden. Delegasjonen fra EU og det internasjonale pengefondet er på plass i Irland for å forberede tiltak som skal bidra til å redde den gjeldstyngede irske banksektoren.

Irland har tidligere ikke villet ta imot kriselån fra EU, til irritasjon fra andre EU-land som er redd for at den irske krisen vil spre seg. Kritikerne antyder blant annet at den irske regjeringen virker mer opptatt av å holde på velgerne framfor å redde økonomien med upopulære tiltak.

Les mer: - Vi går inn i intensive diskusjoner

Emisjon i DNO
DNO har hentet inn 360 millioner kroner i en rettet emisjon. DNO opplyser at emisjonen var mer enn 100 prosent overtegnet til åtte kroner aksjen. Totalt 45 millioner nye aksjer er solgt.

Både RAK Petroleum og selskaper kontrollert av styreformann Berge Gerdt Larsen opprettholder sine eierandeler etter emisjonen.

Les: DNO henter inn 360 millioner

DNO-aksjen falt til slutt 1,12 prosent til 8,40 kroner.

Setter snuten mot syden
Norwegian har inngått en millionkontrakt med Star Tour om nærmere 800 flyvninger

Les: Syden-kontrakt til Norwegian

Det sendte Norwegian-aksjen NAS opp 10,68 prosent til 114 kroner

Oljeprisen snudde
Oljeprisen har falt de siste dagene, men i dag hentet den seg noe inn. Et fat nordsjøolje med levering i januar handles nå til 84,80 dollar, opp 1,52 dollar fatet. Den amerikanske WTI-oljen med levering i desember handles til 81,54 dollar, opp 1,10 dollar fatet.

Statoil-aksjen STL endte opp 1,36 prosent til 126,40 kroner.

Svak bedring i USA
Den ukentlige rapporten om førstegangssøkende til ledighetstrygd forteller om et arbeidsmarked i svak bedring. Ledigheten er imidlertid fortsatt høy, totalt mottar nå 8,85 millioner mennesker som mottok en eller annen for form offentlig ledighetsstønad.

Les: Svak bedring i det amerikanske arbeidsmarkedet

Oslo Børs hovedindeks sluttet opp 1,61 prosent til 410,45 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.