Inflasjonen nærmer seg 100 prosent og den økonomiske situasjonen i Venezuela blir verre fra dag til dag.

Det er oljesmellen det siste halvannet året som har medført at økonomien i landet er i fullstendig oppløsning (DN+). I en rapport fra august ble det advart om at Venezuela kan gå konkurs allerede neste år.

I et desperat forsøk på å unngå betalingsmislighold har landet nå begynt å selge unna sine gullresever, skriver Bloomberg News.

Verdien av landets gullbeholdning er falt med 28 prosent siden mai, ifølge en fersk rapport som Bloomberg refererer fra. Gullprisen har i samme tidsrom falt 12 prosent.

- Ser ganske ille ut

- Det viser hvor akutt situasjonen er. På grunn av mangelen på dollar har regjeringen strammet inn valutakontrollene og importrestriksjonene, noe som har ført til mangel på basisvarer. Det har skadet det private forbruket og har tvunget selskaper til å stenge. Mangelen på dollar betyr at landet begynner å gå tom for finansieringsalternativer for å dekke de kommende årenes obligasjonsbetalinger, sier vekstmarkedsanalytiker Lisa Alexandersson hos Nordea til di.se.

Forrige uke og denne uken forfaller avdrag på statsgjelden for 3,5 milliarder dollar (nesten 30 milliarder kroner). Neste år må landet og det statlige oljeselskapet hoste opp nye 12 milliarder dollar (over 100 milliarder kroner).

- Så lenge oljeprisen holder seg på disse lave nivåene ser det ganske ille ut. Det begynner å bli en akutt situasjon som ikke er holdbar i lengden. Situasjonen kan bli vanskelig også fremover, sier Alexandersson til di.se.
 

Les også:  Denne staten kan bli oljesmellens neste offer

 


Venezuela ber om Opec-koordinering med Russland

 
Presidenten utlyste nasjonal bønnedag for å stoppe valuta i fritt fall

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.