Norwegian-gründer Bjørn Kjos suksess med Bank Norwegian skal visstnok har inspirert milliardær Stein Erik Hagen til å gjøre det samme. Banken skal hente Komplett Bank og skal være fullstendig nettbasert, akkurat som Bank Norwegian, ifølge Finansavisen.

Tidligere Bankia-gründer Raimond Pettersen skal lede Hagens bankprosjekt, som ifølge avisen nå er på jakt i investormarkedet etter kapital.

Investerer 130 millioner
Meglerhusene Pareto Securities og Fondsfinans er nå i markedet for å kapitalisere opp banken gjennom en emisjon på 130 millioner kroner. Planen er at Stein Erik Hagens Canica og Komplett skal ha en eierandel på 20 prosent i den nye banken, det samme som Norwegian Air Shuttle har i Bank Norwegian.

- Nå er vi ute og kapitaliserer, samtidig som vi er i en prosess med å søke bankkonsesjon. I den forbindelse har Komplett søkt om å få eie mer enn ti prosent , sier Pettersen til Finansavisen.

Videre skriver avisen at Komplett bank håper å ha hentet pengene innen 12.desember.

Blåkopi
Akkurat som Bank Norwegian skal ha et forretningskonsept som er basert på å låne inn billig og låne ut dyrt. Mens innskuddsrenten er på 3,35 prosent, skal gjennomsnittlig utlånsrente være på 15 prosent, skriver Finansavisen.

Pettersen bekrefter på spørsmål fra avisen at banken vil ligne mye på Bank Norwegian.

- Våre konkrete planer er å jobbe med forbruksfinansiering, sier Pettersen.

Banken skal foreløpig ikke børsnoteres, men det skal settes et mål om at dette vil skje i løpet av 3-4 år, skriver Finansavisen.

Les også:

Stein Erik Hagen vil ha rikingskatt

- Visste ikke at dette kom til å bli svindyrt

Tror ikke på Canicas yacht-forkl#229 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.