Den veldedige organisasjonen International Crisis Group, som jobber for å motvirke konflikter over hele verden, annonserer sine nye styremedlemmer.

Blant dem er den tidligere toppsjefen i oljeselskapene Statoil og BG Group, Helge Lund.

I tillegg til dette går Lund også inn i styret til det færøyske investeringsselskapet Tjaldur sammen med sin tidligere Statoil-kollega Rúni Hansen. Det melder den færøyske avisen Portal.fo, og viser til et ekstraordinært styremøte avholdt mandag.

Hansen var tidligere sjef for Statoils arktiske enhet sitter i dag som styreleder i det færøyske lakseoppdrettsselskapet Bakkafrost, som er notert på Oslo Børs. Tjaldur har blant annet investert i det færøyske selskapet Faroe Farming sammen med Bakkafrost.

Konflikter og krisehåndtering

International Crisis Group ble startet i 1995 av amerikanske politikere og diplomater som en reaksjon på voldshandlinger og konflikter i Somalia, Rwanda og Bosnia, ifølge organisasjonen selv.

Organisasjonen jobber i dag med informasjonsformidling, analyse og rådgivning for å «forhindre og løse dødelige konflikter».

- Jeg er henrykt over å ønske en så ekstraordinær gruppe globale ledere velkommen til Crisis Groups styre i en transformativ periode både for organisasjonen og verden, sier organisasjonens toppsjef, den tidligere franske diplomaten Jean-Marie Guéhenno, i en uttalelse.

- Vi ser frem til å utnytte styrets kollektive klokskap til å møte de mange utfordringene vi står overfor, inkludert en massiv økning i antallet store konflikter og en global flyktningkrise av hostiriske proporsjoner, sier Guéhenno videre.

I tillegg til Lund er en rekke høytstående politikere, diplomater og næringslivsledere blant de nye styremedlemmene i organisasjonen. Blant annet trer Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt også inn i styret.

Det sitter nå fem skandinaver i organisasjonens styre. Fra før sitter også Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre, Sveriges tidligere statsminister Carl Bildt og den tidligere svenske utenriksministeren Pär Stenbäck i styret.

Der sitter også en rekke internasjonale profiler, som den amerikansk-ungarske hedgefondmilliardæren George Soros og USAs tidligere finansminister Lawrence Summers.

Nye roller

Lund gikk av som Statoil-sjef etter ti år i 2015 for å bli sjef i BG Group. I februar i år forlot Lund sin stilling som toppsjef i det britiske olje- og gasselskapet BG Group etter at Shell kjøpte opp og slo seg sammen med selskapet.

Lund hadde på forhånd varslet at han ville forlate selskapet så snart sammenslåingen var fullført.

Han ble nylig styremedlem i Schlumberger og etablerte sitt eget selskap i Norge. I tillegg har det versert spekulasjoner om at Lund skal få en styrerolle i verdens største oljeselskap, saudiarabiske Saudi Aramco.

Les mer her:

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

- Plutselig er sluttpakken brukt opp. Da kommer sjokket

I disse kommunene tjener innbyggerne mest  

Handleglade kinesere på luksusjakt dnPlus (DN+)

Kommune-NM 2016: Sjekk din kommune her dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 
Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.