Hellas' regjering vil fortsette å kutte i budsjettene selv om det er svært upopulært, lover finansminister Evangelos Venizelos.

– Vi er beredt på å gjennomføre nødvendige tiltak uansett hvor stor den politiske kostnaden blir, sier Venizelos.

Ifølge ham finnes det neppe mange eksempler på land som har tilpasset seg nye økonomiske omstendigheter så raskt som Hellas nå er i ferd med å gjøre.

- Ofrer mye
– Hellas er et historierikt og stolt land med innbyggere som ofrer mye for å redde det. Men det har en høy politisk og sosial kostnad, sier Venizelos.

Ifølge finansministeren er det fortsatt nye budsjettkutt i vente i det kriserammede landet.

Avbrøt nasjonal nyhetssending
Mens opprørspoliti avfyrte tåregass mot sinte demonstranter utenfor Hellas' nasjonalforsamling, avbrøt en gruppe greske studenter den statlige TV-kanalens nyhetssending søndag kveld.

– Det har vært en okkupasjon hos den statlige TV-kanalen NET, og vi jobber med det nå, sa talsmann for greske myndigheter, Elias Mossialos.

– De er studenter, dette er ikke noe som gjelder kanalen selv, fortsatte han.

Blokkerte hovedveien
Kanalens kveldsnyhetssending ble tatt av lufta idet den startet, og TV-seerne måtte ta til takke med en reisedokumentar i stedet.

Samtidig samlet flere hundre demonstranter seg utenfor nasjonalforsamlingen i sentrum av Aten og blokkerte hovedveien som går forbi. Politiet avfyrte tåregass for å spre demonstrantene, som protesterte mot myndighetenes økonomiske politikk.

Mye av demonstrantenes sinne er rettet mot en kontroversiell eiendomsskatt som presses igjennom på toppen av kutt i lønninger og pensjoner. Søndagens demonstrasjoner markerte den første store uroen etter en roligere periode i sommer.

Les også: Hellas lover å gjøre hva som helst


Gresk finansminister avviser rykter om gjeldssanering

Greske alternativer: halvere gjelden, nye kriselån, eller konkurs



Italias statsgjeld nedgraderes

Livredd for eurokrisen

Beste hjelpen til Hellas kan være å la landet gå konkurs

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.