Aten, Hellas: Budskapet til demonstrantene er klart og tydelig: Hellas klarer ikke flere kutt.

Mandagens møte mellom den såkalte eurogruppen – finansministrene i eurolandene – i Brussel er satt som siste frist for at Hellas forlenger dagens kriseavtale.

Tiden renner ut

Bak krisepakken på 231 milliarder euro står den såkalte troikaen – bestående av Europakommisjonen, Det Internasjonale pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken (ECB).

Mens kreditorene krever at Hellas fortsetter å kutte hardt i offentlige utgifter, ønsker den nye regjeringen rom til å gjennomføre reformer. I forrige uke ble det lansert en plan for å skape økonomisk vekst.

Forhandlingene på onsdagens møte nådde ikke frem, og tiden begynner å renne ut. Avtalen utløper 28. februar, og etter den tid skrur i så fall troikaen igjen kranen som holder liv i greske banker. Resultatet kan bli at landet må forlate eurosamarbeidet.

 

Ønsker samlet Europa

Foran parlamentsbygningen vaier det greske flagget i kveldsolen. Her parodieres tyske statsministeren Angela Merkel og andre EU-ledere.

Samtidig er budskapet på parolene foran det greske parlamentet at Europa må stå samlet- «European People - all together».

De fleste DN har snakket med i løpet av dagen er tydelige på at et «grexit» ikke er ønsket. Mange grekere mener EU er avhengig av dem og tror derfor heller ikke at dette vil bli utfallet av morgendagens forhandlinger.

Statsminister Alexis Tsipras gjorde det i forrige uke klart at den eneste løsningen er å skrote det eksisterende kriseprogrammet.

– Hellas  driver ikke med utpressing og kommer ikke til å la seg utpresse, Tsipras tror fortsatt på gjeldsløsning etter sitt første EU-møte, ifølge NTB.

Eurogruppens leder Jeroen Dijsselbloem mener Hellas er urealistisk i sine mål.

– Man kan bare bruke penger når du har dem. Hellas vil mye, men har veldig lite penger til å gjøre dette. Det er et alvorlig problem, uttalte han fredag, ifølge Bloomberg News.

Les:

Derfor ser de ingen gresk løsning i februar

Tsipras tror fortsatt på gjeldsløsning

Hellas' gjeldsdrama fortsetter

Les også på DN.no

Slik samlet han inn 1,3 mill. uten å ha produsert en eneste veske

Terroren i Danmark styrker argumentene til dem som vil ha mer våpen og overvåkning. Dessverre

– Jeg hadde nok ikke levd om jeg hadde bodd i Norge nå  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.