- Jeg synes det er ekstrem konsensus om hvor markedet skal, det kan være bekymringsfullt, sier sjef for DnB Nor Kapitalforvaltning Torkild Varran.

De aller fleste som skal spå om utviklingen på Oslo Børs i 2011, venter en oppgang på 15-20 prosent. Varran skiller seg ikke ut med sin spådom om at hovedindeksen skal opp 15 prosent.

Varran peker på at 2010 ble et sprekt år, og at 2011 kan bli bra det også.

- Veksten i verden er mer enn grei, og det betyr at veksten for børsnoterte selskaper bør være bra fremover, sier han.

Skal sveive inn stimulansene
Forvalteren kommer til å følge nøye med når stimulansen begynner å trekkes tilbake i de fleste land i 2011.

- Det blir spennende å se hvordan vi skal sveive inn offentlige stimulanser. Deler at europa har strammet inn finanspolitikken, man har fortsatt å ha en ekspansiv pengepolitikk. I de fremvoksende økonomiene er det stram pengepolitkk og ekspansiv finanspolitikk. I USA har man både ekspansiv penge- og finanspolitikk, sier han

- At alle ikke gjør det likt er et bra scenario. Man har en mix som gjør at veksten ikke dras tilbake på ett tidspunkt. Det synes vi er bra, legger han til.

Varran er spesielt glad i fiskesektoren for tiden, kombinert med olje.

- Vi har en betydelig overvekt innenfor fiskesektoren, og ellers har vi overvekt i endel olje, sier han.

Gir meravkastning
Forvalterne i DnB Nor Kapitalforvaltning mener at spesielt de mindre aksjene kommer til å gjøre det bra fremover. Porteføljeforvalter Thomas Vogt peker på at de små aksjene historisk sett har gjort det svært bra.

- Small cap-indeksen på Oslo Børs OSESX har en jevnere sektorfordeling. Man har mer systematisk risiko og mindre likvide aksjer, men indeksen har gitt meravkastning i åtte av ti år, sier han.

- Det svinger mer og risikoen er høyere, men over tid er det bra å ha en god eksponering mot dette markedet. Vi mener at dette kan være et godt tidspunkt å øke eksponeringen mot disse aksjene på, legger han til.

Orden i eget hus
Hans favoritter blant de små er fiskemel- og fiskeoljeprodusenten Copeinca COP, lakseoppdretteren Grieg Seafood GSF, oljeselskapet Det norske DETNOR, farmasiselskapet Clavis Pharma CLAVIS, oljeserviceselskapet Siem Offshore SIEM, oljeselskapet Noreco NOR, gruveselskapet Northland Resources NAUR og fiskemelproduksenten Austevoll Seafood AUSS.

- Innenfor fisk har de små fått orden i eget hus, og disse aksjene fremstår som veldig attraktivt priset, sier Vogt.

Les også: - Børsen skal 20 prosent opp i år

<b>- Lett å plukke aksjer nå</b>

<b>- Neste smell blir helt forferdelig</b>

Sikker på solid gevinst i 2011


- Europa kan oppleve et tapt tiår


- Investorer er sin egen verste fiende


Her finner du komplett oversikt over det som skjer på børs- og markedssiden
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.