Boligprisene stiger verden over og er nå på de høyeste nivåene siden krasjet i 2006/07, viser tall fra eiendomstjenesten Global Property Guide. Det skriver di.se.

På listen over boligprisendringer i tredje kvartal sammenlignet med samme periode året før, kan 28 og 41 land notere seg en prisoppgang, justert for inflasjonen.

På topp ligger De forente arabiske emirater med en prisøkning på rundt 21 prosent. I Taiwan, på andreplass, har prisene økt drøyt 15 prosent på ett år.

Det europeiske boligmarkedet har også begynt å hente seg inn igjen: I Estland økte boligprisene med cirka 12 prosent mellom tredje kvartal 2012 og tredje kvartal 2013. Også Tyskland ligger høyt oppe på listen, med en prisvekst på 10 prosent.

Norge ett av få land med boligprisfall
Spania og Hellas ligger dårligst an, med prisfall på henholdsvis 9,5 og 9 prosent. Likevel faller prisene her mindre enn de gjorde for ett år siden. Da var prisnedgangen på henholdsvis 15 og 14 prosent.

Sverige kan notere seg en prisoppgang på cirka 3 prosent, mens Norge står på listen med et boligprisfall på nesten 7 prosent.

Også verdt å merke seg er at boligmarkedet i USA har tatt seg opp: 20 av de største byene i USA har nå prisvekst og Las Vegas har størst prisoppgang med nesten 26 prosent i tredje kvartal. Totalt økte prisene på det amerikanske markedet med rundt ni prosent.

Også Hong Kong, Filippinene, Kina og Japan ligger høyt opp på listen.

Les også: Simen (19) leier ut og flytter til bestemor

<b>Norge er blant verdens mest overprisede boligmarkeder</b>

<b>- Må innse at de ikke får prisen de ønsker</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.