Eiendomsmilliardær Pål Georg Gundersen har lagt 13 millioner kroner på bordet for fritidseiendommen «Nystølen» i Sør-Skurdalen i Hol, viser eiendomsregisteret.

Med på kjøpet fikk han fem hus og et fiskevann. Prisantydningen var opprinnelig 15 millioner kroner. Om rabatten på to millioner kroner, har ikke investoren så mye å si:

- Jeg la inn et bud og det ble akseptert.

Han er ikke alene om å få priskutt i millionklassen. Flere salg det siste året kan tyde på at dette er mer hovedregelen enn unntaket.

Se flere bilder av hytta fra 1895 til 13. mill nederst i saken.

Flere eksempler

Nylig skrev DN at salget av prakteiendommen Gaupholmen i Lillesand for 52 millioner kroner er det siste årets desidert mest kostbare landsted ved sjøen. Eiendommen ble lagt ut for salg av skipsreder Erik Klaveness i 2013, til 60 millioner kroner.

Videre sikret for eksempel investor Ivar Tollefsen seg Tåtøy Hovedgård i Kragerø-skjærgården etter at prisen ble kuttet med mer enn 30 millioner kroner.

Eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 var ansvarlig for salget av «Nystølen». Han understreker at det er generelt er vanskelig å prise de aller dyreste hyttene.

- Dette er ikke som med en leilighet i byen, hvor du har en gjennomsnittlig kvadratmeterpris å sammenligne med, påpeker han.

Ser økt interesse

Til tross for de store rabattene, mener administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge at interessen for de dyreste hyttene er større enn på mange år. Meglertoppen viser til tilbakemeldinger fra medlemmene gjennom vinteren.

- Etter finanskrisen var det helt dødt: det var nærmest ingen som kontaktet meglerne om disse objektene. Nå har aktiviteten tatt seg opp, hevder han.

Utviklingen gjenspeiler markedet for øvrig, mener Dreyer. I februar la han frem en rapport som viste en solid oppgang i omstetningen.

- Prisutviklingen har på sin side vært relativt beskjeden, men det er litt typisk for hyttemarkedet, sier Dreyer.

Hyllevarmer på topp

Fjellhyttesesongen er på hell, men fremdeles ligger den aller dyreste fritidseiendommen til salgs på finn.no på Geilo.

Skarvegløtt ble i 2008 forsøkt solgt for 60 millioner kroner. Siden den gang har flere meglere forsøkt seg og prisen blitt kuttet til 45 millioner kroner. Dagens megler, Hans Houeland i Eklund Oslo New York, var før jul optimistisk. Nå innser han at prislappen sannsynligvis er for drøy for markedet

- Dersom det ikke er noe napp, tyder jo det på at prisen er for høy. Kanskje også vesentlig, sier han til DN.

Selgeren, investor Steinar Mikkelsen, er riktignok ikke er nødt til å selge.

- Det er ingen hast, og nå kommer vi nok etter hvert til å ta den av markedet for sesongen, opplyser Houeland.

- Var fin

På Geilo tok det eiendomsmegler Haatuft omtrent fire måneder å få solgt «Nystølen» til Gundersen. Han mener årsaken til det forholdsvis raske salget handler om objektets unike karakter. En slik jakt- og fiskehytte er av de sjeldnere, understreker megleren.

Kjøper Gundersen er god for 2,8 milliarder kroner, ifølge bladet Kapital. Han har fra før av investert mye på Geilo, sist i byggingen av Highland Hotel. Den nyinnkjøpte hytta er imidlertid til privat bruk, forteller han.

- Nei, jeg synes den var fin, da, sier investoren og ler.

 

DN hytteekstra:
Nøtterøy og Tjøme ligger på pristoppen
Flere slo til etter pruting dnPlus Etterlyser flere dyre strandperler dnPlus (DN+)
- Frykten for å være siste idioten inn, er redusert Etterlyser flere dyre strandperler dnPlus (DN+)
Etterlyser flere dyre strandperler dnPlus Etterlyser flere dyre strandperler dnPlus (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.