Butikkjeden ICA kan komme til å legge ned alle sine butikker i Nord-Norge og distriktene hvis Konkurransetilsynet vender tommelen ned for innkjøpssamarbeidet med NorgesGruppen.

Torsdag skal konsernsjef Per Strömberg i ICA AB Sverige ha et møte med Konkurransetilsynet i Bergen. Der vil han argumentere sterkt for at samarbeidet med NorgesGruppen skal bli en realitet.

– Vi kommer til å vektlegge de positive sidene om tilsynet sier ja til avtalen, men også hva som kan bli konsekvensen om det blir nei, sier kommunikasjonsdirektør i ICA Norge, Bjørn Takle Friis, til Nationen.

Han er klokkeklar på hva som kommer til å skje om Konkurransetilsynet sier nei.

- Taper mye penger
– Om det blir nei fra Konkurransetilsynet, er det mer og mer sannsynlig at ICA legger ned butikkene i Nord-Norge og i distriktene i Sør-Norge, sier han. Årsaken er at logistikken er dyr og gjør at kjeden taper mye penger på butikker i sparsomt befolkede strøk.

En nedleggelse kan i verste fall ramme 98 Ica-eide butikker i Nord-Norge, 57 av dem i butikkonseptet Matkroken. I Sør-Norge er det 119 slike butikker som kan rammes.

Det er nå ett år siden NorgesGruppen og ICA skrev under den omstridte samarbeidsavtalen. Nå har tilsynet varslet at avgjørelsen tas i slutten av februar.

– Signalene tyder på at det kommer et varsel om stans av avtalen, sier Friis.

Les også: Frykter «Nord-Korea-tilstander» i dagligvaremarkedet



Utsetter Ica-avgjørelse

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.