Det internasjonale pengefondet (IMF) høyner sin anslag på veksten i verdensøkonomien med rundt 0,5 prosentpoeng til 4,5 prosent i 2010 og 4,25 prosent i 2011.

Det opplyses i en World Economic Outlook Update-rapport torsdag.

Sammenlignet med WEO-rapporten fra april 2010 vises det til at aktiviteten har vræt sterkere i første halvår, samtidig som risikoen på nedsiden er økt betydelig med fornyet finansiell turbulens.

"De nye anslagene avhenger av implementering av politikk for å gjenoppbygge tilliten og stabiliteten, særlig i euroområdet", heter det i oppdateringen.

Sterke tall gjennom april
Verdensveksten i første kvartal estimeres til en annualisert rate på over fem present, noe som var bedre enn WEO-rapporten fra april forutsatte, hovedsakelig på grunn av robust vekst i Asia, men det var oppmuntrende tegn til vekst i privat etterspørsel.

"De globale indikatorene for aktiviteten i realøkonomien var sterke gjennom april og stabiliserte på et høyt nivå i mai. Industriproduksjonen og handelen viste tosfret vekst, forbrukertilliten fortsatte å bedre seg, og sysselsettingsveksten kom tilbake igjen. Samlet sett bekreftet makroutviklingen i mesteparten av våren forventningene om en moderat men stabil vending i de fleste utviklede land og sterk vekst i mange voksende og utviklende økonomier", skriver IMF.

"Den seneste turbulensen i finansmarkedene reflekterer et fall i tilliten til til budsjett-bærekraft, politikkresponsen og fremtidige vekstutsikter, og har skapt en sky over utsiktene. Særlig kom budsjett-bærekraft i utviklede land frem i løpet av mai, drevet av bekymring for finansiell posisjon og konkurranseevne i Hellas og andre sårbare euro-økonomier", skriver IMF.

Les også: Frykter kollaps i Kina

<b>Disse bankene skal stresstestes</b>

Fare for ny resesjon i Storbritannia
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.