Industriproduksjonen i Norge fortsatte å falle inn i 2016, viser nye tall. Produksjonen var ned én prosent på månedsbasis i januar, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) mandag.

Nedgangen var kraftigere enn ventet. På forhånd var det ventet en nedgang på 0,1 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Nedgangen omfatter ifølge SSB store deler av industrien og kom innenfor en rekke næringer. Særlig er det metallvareindustrien og maskinindustrien som trakk ned.

Innenfor bygging av skip og oljeplattformer var det imidlertid en oppgang på seks prosent i produksjonen fra desember til januar. Oppgangen kan ifølge SSB knyttes til bygging av skip hos noen toneangivende aktører, skriver SSB.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Riggeier vurderer rettssak mot Statoil

Norge får skryt og høyeste kredittvurdering

Frykter Statoil vurderer masseutflytting

Britiske oljeprodusenter diskuterer samarbeid

Se DNtv: Selger blåbærteknologi for over en halv millard til tyske kjøpere
For 15 år siden starte Sjur Svaboe selskapet Medpalett.
Torsdag ble blåbær-selskapet solgt for en halv milliard kroner.
01:53
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.