Acta har ved flere anledninger siste året varslet markedet om at en ny kurs er staket ut for selskapet. Blant annet skal kostnadene ned, og salgsmetodene endres. Slik skal selskapet gjenreises etter at det bare med nød og neppe har overlevd stormen de har vært gjennom.

I fjerde kvartal i fjor gikk Acta med underskudd: Nå taper Acta penger

I første kvartal i år karret selskapet seg så vidt i pluss: Pluss i råttent marked

Sluttpakke-smell
I 2. kvartal ble det på ny minus i regnskapene. Det positive er at underskuddet i driftsresultatet knytter seg til restruktureringskostnader. Uten disse ville det vært et overskudd på én million kroner.

Kostnadene knytter seg i stor grad til slanking av staben gjennom flere runder med oppsigelser. Antall ansatte er bare siste halve året redusert med 37 prosent til 270 personer.

- Vi registrerer med glede at sett bort fra restruktureringskostnadene er den underliggende driften positiv, sier nyutnevnt administrerende direktør, Geir Inge Solberg.

Likevel har det helt til det siste vært turbulent rundt selskapet.

Les også:
Acta-sjefen går
Ny siktelse mot Ingebrigtsen
- Vi må gjenreise selskapet
Hudfletter Acta

Resultatet for andre kvartal ble ingen "kickstart for den nye sjefen, Geir Inge Solberg, som overtok etter Simen Mørdre for to uker siden.

Han velger kun kremkundene
- Kona gruer seg

Brutto nytegning ble på 703 millioner kroner, sammenlignet med 3,4 milliarder i samme kvartal i fjor. Inntektene ble på 132 millioner, sammenlignet med 320 millioner i 2. kvartal 2008.

Selskapet har nå implementert en ny forretningsmodell der rådgivningen hovedsaklig skal konsentreres om de mest velstående klientene i markedet, typisk dem med en portefølje på rundt en million kroner, og ikke mindre enn 500.000 kroner til forvaltning.

- Lysere fremtidsutsikter
Selskapet mener selv de ser klare tegn til forbedring, og at utsiktene er lysere enn på lenge.

Acta skriver at deres nye og reduserte organisasjon, samt økt fokus på de største kundene gjør selskapet bedre rustet til å møte fremtiden. Den nye organisasjonen er nå på plass, og har "ønsket restruktureringen velkommen". De viser også til mindre konkurranse fra andre, noe som skal bidra til bedrede marginer.

Videre heter det at den operasjonelle risikoen i selskapet har blitt vesentlig redusert som følge av den gjennomførte restruktureringen.