Vi støtter et medlem vi mener er blitt usaklig oppsagt

I en kommentar 9. januar kritiserer Eva Grinde Forskerforbundet for å bistå et medlem vi mener er blitt usaklig oppsagt ved Universitetet i Bergen. Bakgrunnen for oppsigelsen var anklager om «upassende oppførsel». Grinde mener det er «dårlige nyheter for Metoo i akademia» at Forskerforbundet tar saken til retten.

Forskerforbundet stiller seg helt og fullt bak Metoo. Det bør gjøres mer for å avdekke diskriminering og trakassering i akademia, og det må finnes gode og trygge rutiner for varsling. Ikke minst fordi akademia, som Grinde skriver, er en arena med ujevne maktforhold. Våre tillitsvalgte har lang erfaring i å bistå kvinner som har opplevd seksuell trakassering på jobb. Forskerforbundet har også engasjert seg i den nasjonale arbeidsgruppen mot seksuell trakassering i akademia. Mye gjenstår før vi er i mål.

Som medlem av en fagforening skal du vite at du har din tillitsvalgte i ryggen den dagen du trenger det. Det gjelder i aller høyeste grad om du blir utsatt for seksuell trakassering. Men det gjelder også dersom du sies opp på usaklig grunnlag.

At vi har et regelverk i arbeidslivet som regulerer oppsigelser og arbeidsforhold, er til alles beste. Alternativet er at ledelsen står fritt til å avskjedige ansatte etter sin egen subjektive vurdering. Det er oppskriften på et useriøst arbeidsliv. Derfor tar vi denne saken til retten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.